A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Flogging Molly júniusban az Akvárium Klubban

2023. március 28., 19:16

Az ír-amerikai folk-rockzenear utoljára 2019-ben járt nálunk, úgyhogy épp ideje, hogy leporoljuk a tánccipőket, bakancsokat, és újra bulizzunk egy hatalmasat, méghozzá az Akvárium táncparkettjén, június 14-én.

Az 1994 óta aktív zenekar elsődleges célja nem más, mint életben tartani a kelta kultúrát, miközben a műfajt újabb stílusokkal, főleg punkkal vegyítve teszik azt a fiatalabb közönségnek is szórakoztatóvá. A pályán eltöltött kis híján harminc év és a többezer fellépés megmutatta, hogy a Flogging Mollynak sikerült túllépni a műfajok kapcsán gyakran emlegetett skatulyákon, hiszen képesek  egy fesztiválon egy színpadon szerepelni a The Chieftains-zel vagy anno a Motörheaddel is. A csapat remekül egyensúlyoz a Michael Flatley táncának és a kocsmai verekedések hangulatának keskeny határvonalán, egyesítve mindazt, amit a régi kalózok kultúrájában gyerekkorunk óta kedvelünk. A tavaly megjelent hetedik stúdióalbumuk, az Anthem sikere is azt bizonyítja, hogy nagyobb szükségünk van a vidám zenére, mint valaha.

A Dave King és Bridget Regan házaspárt felvonultató együttes úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez, így a chicagói Electrical Audio Stúdióban 14 nap alatt rögzítettek 14 dalt. Ehhez Steve Albini (Nirvana, Pixies) volt segítségükre, a számokat pedig Atom Greenspan (Idles, Nick Cave & The Bad Seeds) keverte, amely az Anthem hangzásában fontos szerepet játszott.

Azon rajongóknak is jó hírünk van, akik már a legfrisebb albumot is széthallgatták, ugyanis a Flogging Molly márciusra ígéri legújabb kislemezét, melyről előfutárként a ’Til The Anarchy’s Restored című melankolikus szerzemény nemrég látott napvilágot.

Az Akvárium Klub színpadán persze minden bizonnyal felcsendülnek majd az örök klasszikusok is, mint páéldául az If I Ever Leave This World Alive, a Drunken Lullaby, vagy a Devil’s Dance Floor, úgyhogy ír viszkiből feltankolni, kampókezeket élesíteni, június 14-én irány az Akvárium!

Krém | 2023.05.25. (Podcast)
máj. 28., 21:07