A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Foo Fighters új Sonic Highways albumának negyedik dala, Gary Clark Jr.-ral +FRISSÍTÉS: a teljes album!

2014. november 7., 7:32

A Foo Fighters vadonatúj Sonic Highways albumáról hetente érkező dalok sorában a Something From Nothing, The Feast And The Famine és Congregation után most itt a lemez negyedik száma, melyben a fekete texasi blues gitáros-énekes Gary Clark Jr. a vendégzenész. (Az ötödik számot meg a BBC rádióban nyomták le élőben.)

Az austini Gary Clark Jr. nem sokkal 30. születésnapja előtt, idén január 26-án nyert Grammy-díjat a legjobb tradicionális rhythm & blues előadóként, majd másnap már Dave Grohllal együtt lépett fel egy Beatles előtt tisztelgő másik Grammy-rendezvényen (de már a 2013-as Rock And Roll Hall Of Fame gálán is pengettek együtt), így nem meglepő, hogy a nyolc amerikai városban felvett nyolcszámos Foo Fighters-lemez austini dalában is ő lett a helyi díszvendég. Az itt hallható What Did I Do? / God As My Witness című szerzeményt a legendás Austin City Limits zenei tévésorozat 1976 és 2010 közti adásainak helyszínéül szolgáló 6A tévéstúdióban rögzítették.

Múlt éjszaka a BBC Radio 1 adásában az album ötödik száma, az Outside is hallható volt már abban az élő verzióban, amit még szeptember 8-án rögzítettek a rádió Maida Vale-i stúdiójában!

FRISSÍTÉS : egy teljes napnak sem kellett eltelnie, és a dél-afrikai 5FM rádió honlapján már a hivatalos nemzetközi stream időpontok előtt néhány órával meghallgathatóvá vált az album maradék négy száma is (Outside, In The Clear, Subterranean, I Am A River) a lemezcég hivatalos SoundCloud-lejátszóján!
http://www.5fm.co.za/sabc/home/5fm/music/details?id=5b7c72f1-8bc3-4ac9-bfe6-d4dba7e754d2

foo-sonic-stream

.
a HBO-n futó Sonic Highways tévésorozat ma esti austini adásának előzetese…

… és az a része, amikor Dave Grohl megszerzi a legendás 6A tévéstúdiót a dal felvételéhez:

.
Dave Grohl, Gary Clark Jr. és az Eagles-tag Joe Walsh a While My Guitar Gently Weeps című 1968-as George Harrison-szerzeményt játsszák a januári The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles gálán:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39