A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Frank Turner and The Sleeping Souls nálunk is bemutatja új nagylemezét

2024. április 3., 12:27

Frank Turner az utánozhatatlan trubadúr, aki mostanra talán már a 3000. koncertjén is túl van, fáradhatatlanul járja a világot egyedül és zenekarával is. Az énekes-dalszerző tizedik lemeze Undefeated címmel május 3-án jelenik meg, amelyet a Frank Turner and The Sleeping Souls-zal november 3-án a Dürer Kertben is bemutat majd.

Frank Turner a brit folk-punk egyik legnagyobb formája, aki a Million Dead post-hardcore zenekar frontembereként kezdte pályáját, majd a zenekar szétválását követően akusztikus gitárhoz nyúlt és szólóban folytatta karrierjét. Frank Turner azóta igazi punk trubadúrként járja a világot, okos és odamondós szövegeivel hódítva meg a színpadokat egyénileg, valamint Frank Turner and The Sleeping Souls nevű zenekarával. Legutóbb a Billy Talent vendégeként hallhattuk a Budapest Parkban, most pedig zenekarával és hamarosan megjelenő új lemezével tér vissza.

Turner az Undefeated lemezt teljesen egyedül írta, vette fel és producerelte otthoni stúdiójában, a Mersea-szigeten, csupán régi zenekara, a The Sleeping Souls támogatta: Ben Lloyd (gitár), Tarrant Anderson (basszusgitár), Callum Green (dobok) és Matt Nasir (zongora). „Ez az első otthoni anyag, globális független kiadói felállással és a független művész szabadságát ünnepli” – mondja Turner.

Frank Turner legutóbbi albuma turnéjával egy hatalmas amerikai kirándulásra indult, amely még az ő sztahanovista hozzáállásához mérten is epikus vállalás volt: 2022-ben ugyanis a zenekarával 50 nap alatt koncertezett 50 államban.

Frank Turner egy igazi úttörő, punk rock utcai harcos, aki, ha tehetné, 366 napot koncertezne egy évben. Ebből már biztos, hogy az idén november 3-án a Dürer Kertben lép fel.

Jegyek: www.livenation.hu

Fotó: Casey McAllister

Szerző:
A Starset Budapestre is érkezik új turnéjával
ápr. 10., 22:00
A Rise Against visszatér a Budapest Parkba.
ápr. 9., 23:21
Felépítettem egy új identitást – megjelent bongor új dala
ápr. 9., 11:27