A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Future Islands a svéd vidéki élet különleges világát örökíti meg új klipjében

2021. március 25., 1:07

Új videóklippel jelentkezett a Future Islands, amit 2020-as As Long As You Are lemezük Glada című dalához forgattak. A videó érdekessége, hogy Sam Herring frontember partnere, Julia Ragnarsson színésznő rendezte, aki ezzel debütált a kamera rendezői oldalán.

A kisfilm a svéd vidék csodálatos világát tárja elénk, miközben a főszereplők közti szerelmet követi az évszakok váltakozásával. A karaktereket Julia szülei alakítják, akikkel tavasszal, nyáron és ősszel forgattak. Sam Herring szerint a hely varázsa tökéletesen visszaadja azt a hangulatot, amiről maga a dal is szól, ezt szerették volna átadni a nézőknek is.

Julia Ragnarsson így nyilatkozott az alkotásról:

“A Glada egészen pontosan azt a helyet festi le, ahol most karanténban vagyok a szüleimmel. Egy dal a múlt kinövéséről, a bimbózó tavaszról, a házunk körül köröző madarakról, és azt azt körbeölelő rétekről és erdőkről. Szerettük volna rögzíteni az itteni természet szépségét azon képek segítségével, melyeket Sam a dalban leír. A hosszantartó szerelem mélységeit és magasságait. És azt, hogy olykor meg kell állnod és elgondolkodnod azon, hogy mennyire szerencsés is vagy, főleg egy ilyen látszólagos bukásokkal teli időszak közepette. Én a legcsodálatosabb helyen ragadtam, mégis képtelen voltam teljes mértékben értékelni, mivel Sam nem lehetett itt. A videó elkészítése segített abban, hogy kapcsolódjak vele, és arra is késztetett, hogy kívülről nézzem a helyzetet, és értékeljem mindazt, ami körülöttem van.”

A zenekar ősszel megjelent As Long As You Are című lemeze egyszerre tekint a múltba és a jövőbe. Szembenéz a régi szellemekkel és magához öleli az új reményeket, és egyben egy új korszakot is nyit a Future Islands munkásságában: Mike Lowry dobos hivatalosan is csatlakozott William CashionSamuel T. Herring és Gerrit Welmers triójához, mint teljes jogú tag és dalszerző. Ragyogó dallamokkal teli újhullámos szintipopjuk pedig továbbra is ugyanolyan eufórikus és megronthatatlanul örömteli, mint amilyen az elmúlt 14 évben volt.