A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Glass Animals-fiúk Yeah Yeah Yeahs- és Erykah Badu-feldolgozása

2015. augusztus 5., 17:02

Az idén Magyarországon kétszer is fellépő – a budapesti Akvárium Klubban adott nagy sikerű márciusi koncert után augusztus 21-re Zamárdiba, a Strand fesztiválra is bejelentkező – oxfordi Glass Animals tagjai hétvégén a New York-i Central Parkban játszanak, és ennek örömére pár perce közzétettek egy különleges új felvételt, melyben a keleti parti megapolisz két jellemző hangzását, a Yeah Yeah Yeahs punkos indie rockját és Erykah Badu hiphop/neo-soulját gyúrták egybe a két előadó egy-egy dalának közös mashup-feldolgozásában.

A Yeah Yeah Yeahs trió 2006-os Show Your Bones című nagylemezének slágere, a Gold Lion köré az R&B-rajongó angol fiúk a zenei körítést Erykah Badu 2008-as New Amerykah Part One (4th World War) albumának The Healer című számából vették (ami egy másik New York-i együttes, a Dead Prez rapduó Hip Hop című 1999-es himnuszára is visszautal). A hibrid kompozíció a mashup hagyományok szerint játékos új címet is kapott: a Gold Lionból a frissítő hangzású Gold Lime lett, és már a mellékelt borítóképtől is összefuthat a nyál a szánkban.

a Yeah Yeah Yeahs és a Gold Lion klipje 2006-ból:

Erykah Badu 2008-as The Healer dala, melyet Madlib produceri segédletével vett fel és a 2006-ban elhunyt J Dilla emlékének ajánlott:

it’s bigger than hip hop” – a Dead Prez duó a Hip Hop című 1999-es slágerrel:

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47