A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A görög mitológia inspirálta AURORA új albumát: megjelent a The Gods We Can Touch

2022. január 23., 14:31

A The Gods We Can Touch („Az istenek, akiket megérinthetünk”) egy elegáns, földöntúli, de mégis provokatív album szégyenről, vágyakról és erkölcsről, amelyet valóban áthat a görög mitológia: a 15 dal mindegyikében egy-egy istenséget és egy-egy emberi problémát ismerhetünk meg.

„Az emberek és az istenek közötti spirituális átjáró egy nagyon bonyolult dolog. Jó kezekben a hit csodákra lehet képes: gyógyíthat, melegséggel tölthet el. Rossz kezekben viszont háborúk és halál megidézője lehet. Mindig is borzasztóan zavart az az eszme, miszerint értéktelennek születünk, és ahhoz, hogy értékessé váljunk, el kell nyomnunk magunkban azokat az erőket, amelyek igazán emberivé tesznek minket. Nem hibátlanná, nem tökéletessé, csak emberivé. Vajon megtalálhatjuk magunkban az isteni kvalitásokat úgy, hogy közben továbbra is kötődünk és vonzódunk a földi csodákhoz? Azt hiszem, ezért is áll hozzám ennyire közel a görög mitológia, a régi idők isteneinek a története, akik a maguk tökéletlenségükben voltak tökéletesek: istenek, akik nem érinthetetlenek” – mesél a norvég énekesnő arról, mi inspirálta harmadik albumát.

Bővebben erről, angolul:

Az előfutárként is megjelent Cure For Me például arról szól, milyen könnyen elbizonytalanodunk saját magunkban: „Néha úgy érzem, mindenki arról próbál meggyőzni, hogy nincs igazam – és sajnos gyakran sikerül is nekik. Rémisztő belegondolni, milyen könnyen elhisszük magunkról, hogy valóban túl érzelmesek és furcsák vagyunk, vagy egyszerűen csak nem elég jók. Itt az ideje kizárni ezeket a hangokat!”

Nyár óta egyébként több ízelítőt is kaptunk az albumról: a Cure For Me mellett a Heathens, a Giving In To The Love, az Everything Matters és az A Dangerous Thing című dalokat is kiadta az énekesnő, a rajongók legnagyobb örömére.

  1. egyébként abszolút AURORA éve volt: 2015-ös, Runaway című száma borzasztóan felkapott volt a TikTokon, valószínűleg ennek is köszönhetően lépte át a Spotify-csatornájára feliratkozottak száma a kétmilliót.

A The Gods We Can Touch  minden digitális platformon, valamint a boltokban. AURORA 2022. január 25-én online lemezbemutatót is tart: az A Touch Of Divine-ra jegyek itt kaphatók.

Európai koncertkörúton mutatja be az új albumát a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet
okt. 3., 23:50