A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Green Day-tagok Blondie- és Ramones-feldolgozásai – az utóbbi Donald Trump ihlette szöveggel

2020. május 23., 8:32

A Green Day-frontember Billie Joe Armstrong március vége óta minden hétfőn közzétesz egy-egy stúdióverzióban rögzített és videós kísérettel ellátott átdolgozást szívének kedves dalokból (Tommy James And The Shondels, Johnny Thunders, The Bangles, Avengers, Adam Schlesinger, The Starjets, Kim Wilde, Stiv Bators, Eric Carmen stb.), de most a héten pluszban bemutatott egy Donald Trump ihlette Ramones-átiratot a néhai énekes Joey Ramone születésnapjára és egy Blondie-slágerfeldolgozást is a teljes Green Day-tagsággal.

A Green Day most a héten indította volna a Weezer és a Fall Out Boy társaságában Hella Mega Tour koncertkörútját, melyen a februárban megjelent Father Of All Motherfuckers albumát népszerűsítette volna, de Billie Joe-ék kénytelenek voltak elhalasztani a turnét. A rajongók fájdalomdíj-ajándékként most kapnak a triótól egy új stúdiófelvételt: egy feldolgozást Debbie Harry együttesének, a klasszikus amerikai punk/new wave kereskedelmileg legsikeresebb zenekaraként elhíresült (és még ma is aktív) Blondie-nak az egyik 1979-es slágeréből, a Dreamingből, melyhez Billie Joe Armstrong szunyókáló kutyájának álmaként Green Day-turnék videofelvételeiből vágták össze a klipet.

.
a Green Day-frontember a legutóbbi szólófeldolgozását e hét keddjén a néhai Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman, 1951. május 19. – 2001. április 15.) születésnapján rendezett karanténközvetítés keretében mutatta be a Ramones 1976-os Now I Wanna Sniff Some Glue-jából, melynek címsorát – a koronavírus-járvány elleni küzdelemben háztartási fertőtlenítőszerek emberi testbe való bejuttatását felvető áprilisi Donald Trump-idiotizmus nyomán – Now I Wanna Drink Some Bleach-ként énekelte:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cover version of The Ramones Now I Wanna Sniff Some Glue. Recorded for Joey Ramones virtual birthday bash. To donate go to http://bit.ly/Donate4JoeyLRF

GreenDayInc (@greendayinc) által megosztott bejegyzés,

.
ráadásként itt vannak a Ramones 2002-es Rock And Roll Hall Of Fame-beiktatásán a Green Day által játszott feldolgozások a Teenage Lobotomy és Blitzkrieg Bop című 1976-77-es dalokból:

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30