A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Guano Apes jövő ősszel ismét felrázza Budapestet

2023. december 6., 16:27

Guano Apes visszatérésére: a zenekar 2024 őszén ugyanis ismét turnéra indul, hogy felszabadítsa mindenkiben a benne élő vadállatot. A sorból Budapestet sem hagyhatták ki, így november 16-án, az Akvárium Klub NagyHalljában újra felcsendülhetnek a Guano Apes legütősebb slágerei.

Guano Apes nem hagyja magát a trendek által befolyásolni: ahelyett, hogy alávetették volna magukat a piaci mechanizmusoknak, a német zenekar megszabadult azoktól. Ahelyett, hogy minden évben új lemezt adnának ki, inkább akkor lépnek színpadra, amikor a zsigereikben érzik a vizsketést. És onnantól kezdve jön a tiszta extázis – amit mindenki tud, aki részese volt a pandémia utáni első turnéjuknak, vagy átélte a nagy fesztiválok erőteljes koncertjeinek egyikét. A nyitó You Can’t Stop Me első taktusaitól kezdve az összes klasszikus Guano Apes-himnuszon át egészen a ráadást jelentő Lords of the Boards utolsó zúzós akkordjáig, a Guano Apes szabad utat engedett a bennük élő vadállatnak, és mindenhol felrázta a közönséget. Ez egyébként szintén úttörőnek mondható: miközben a világ egyre digitálisabbá válik, a Guano Apes az árral szemben halad és inkább az analógot követeli. Vagy ahogy ők maguk fogalmaznak:

„Közelebb vagyunk a majmokhoz, mint a mesterséges intelligenciához. És az emberekben, az óvilági majmokban rejlik egy ősi erő: a szabadságvágy. Ezt támogatjuk tonálisan, a közönségünkkel együtt, mintegy három évtizede. A mesterséges intelligencia okozta fordulat és a digitalizáció miatti elszakadás közepette az ember természethez való kapcsolatának megértése fontosabb mint valaha. Kézzel készített hangjainkkal szeretnénk visszahozni a belső iránytűt a közönséghez, egy tonális pofonnal visszaállítani az alapbeállítást, és ezzel felszabadítani a belső majmot.“

Erre készülnek 2024-ben is, a csapat ősszel ugyanis ismét turnéra indul és tavalyi, telt házas budapesti koncertje után újra elcsíphetjük őket az Akvárium Klubban november 16-án.

Jegyek: https://www.livenation.hu/show/1462410/guano-apes/budapest/2024-11-16/en

Fotó: Birte Filmer

Szerző:
Vigyázz, kész, Völgy! – elkezdődött a 33. Művészetek Völgye Fesztivál 
júl. 19., 22:26
A Betty 30 éves jubileumi turnéjával érkezik a Helmet
júl. 17., 10:16
Megérkezett Sisi és Hundred Sins közöse, az „Anya Mondd meg”
júl. 15., 11:33
Duplázik az Akvárium Klubban Marcus & Martinus
júl. 11., 19:18