A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A gypsy-punk királyai a Budapest Parkban: júniusban érkezik a Gogol Bordello

2020. szeptember 25., 1:07

A Rolling Stone magazin által a „világ leglázadóbb koncertzenekarának” kikiáltott Gogol Bordello 2014-ben már bizonyította a Budapest Park közönségének, hogy ez valóban így is van. 2021. június 28-án visszatérnek a „tett színhelyére”, ahol újfent fergeteges bulival várnak majd mindenkit!

Az 1999-ben alakult Gogol Bordello már több alkalommal megmutatta a magyar közönségnek, milyen is az igazi vigadalom. Világhírű az az elementáris energia, amivel lemezeik megszólalnak, és amit ha lehet, élő, őrült koncertjeiken még tetéznek. Ennek magját a zenekar alapító-frontembere, Eugene Hütz adja, aki egyszerűen képtelen egyhelyben megmaradni – fáradhatatlanul kutatja az újdonságokat, és egy pillanatra sem ijed meg a kihívásoktól. A csernobili katasztrófától családjával együtt nyugat felé menekült ukrán srác hosszú évekkel ezelőtt New Yorkban kötött ki, ahol hamar megtalálta a társaságát. A legkülönfélébb embereket gyűjtötte maga köré, zenekarában volt ecuadori, orosz vagy éppen etióp száramzású zenész is, és zenéjét ugyanez a sokszínűség és eklektikusság jellemzi több mint húsz éve.

Legutóbb 2017-ben jelentkeztek új anyaggal, a Seekers and Finders című albummal, aminek különlegessége, hogy a 11 dal összesen három kontinensen, Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Kelet-Európában született meg útközben.

Soha nem éreztem elégnek egyetlen otthont, rögtön háromra volt szükségem. Ezek kiegészítették egymást, és tényleg azt éreztem, hogy összességében egy szilárd bázist adtak. Mikor megvolt ez az érzés, valahogy rögtön elkezdtek jönni a dalötletek is. Ez az anyag tehát ebben a háromszögben született meg, de mégis akkor került igazán a figyelem középpontjába, mikor visszaköltöztem New Yorkba” – mondta Hütz.

A Gogol Bordello korábban dolgozott már a világhírű producerrel, Rick Rubinnal, de léptek már fel Madonnával közösen, a legutóbbi lemezen pedig Regina Spektort kérték fel közös munkára.

A gypsy-punk királyai 2021. június 28-án végre újból Budapestre érkeznek, hogy egy eszeveszett bulit hozzanak el nekünk a Park színpadára!

A jegyértékesítés szeptember 25-én 9 órakor indul.

Facebook-esemény

Fotó: Daniel Efram