A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A január 6-án új lemezt kiadó Iggy Popot egyszer hívták, hogy legyen az AC/DC énekese

2023. január 3., 14:29

Iggy Pop interjút adott a New York Timesnak, amiben elég sok mindenről mesélt, többek között arról, amikor először találkozott Bon Scott-tal, meg arról, amikor a kezébe nyomták az egyik AC/DC-lemez demóját, hogy mi lenne, ha ő énekelné fel a dalokat. De nemet mondott.

Még évtizedekkel ezelőtt történt, hogy Iggy Popnak felajánlotta az ausztrál zenekar akkori menedzsere, hogy csatlakozzon az AC/DC-hez, mint énekes. Megmutatta neki a készülő lemez demóját, ami bár nagyon tetszett Iggy-nek, mégis nemet mondott a felkérésre. Méghozzá azért, mert szerinte nem illett bele a képbe. Ez még a Stooges újjáalakulása előtti időkben történt, de Iggy nem árulta el, hogy pontosan melyik lemez kapcsán hívták a bandába. „Nem az volt, hogy nem szeretem őket” – mondta Iggy, aki szerint elég jó volt az anyag, gondos munkát végeztek az AC/DC zenészei, csak egyszerűen azt gondolta, hogy nem ő az, akire szükségük van.

Arról is mesélt, amikor találkozott Bon Scott-tal. Természetesen mind a ketten be voltak tépve és részegek voltak. Sok konkrétumra azonban már nem emlékszik – vajon miért is nem –, viszont a mai napig beugranak képek a találkozásról. Olyasmik, hogy bár nem tudja, hol van, de megy az utcán, és Bon Scott meg ott van vele. „Mindig is imádtam, amit csinált” – vallotta meg az interjúban Iggy, akinek rövidesen (január 6-án) megjelenik Every Loser című 19. nagylemeze, amiről két szám (Frenzy és Strung Out Johnny) már korábban napvilágot látott.

Szerző:
Varga Zsuzsa megénekelte a partykillerséget
jún. 13., 12:31