A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A héten érkező új Måneskin albumon lesz egy közös szám Tom Morellóval is

2023. január 16., 13:56

Január 20-án jelenik meg az olasz rockerek, a Måneskin harmadik nagylemeze Rush! címmel. Azt már rélgóta rebesgették a tagok, hogy készítettek egy dalt a Rage Against The Machine gitárosával, Tom Morellóval, ami most, negyedik előzetes kislemezként meg is jelent.

A Måneskin 2021-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ami viszonylag ritkán fordul elő rockerekkel, de velük megtörtént a csoda – már ha ez bárkinek csodaszámba megy. Az már inkább, hogy Tom Morellót sikerült lenyűgözniük és a maguk oldalára állítva, készíteni vele egy közös dalt, ami felkerült a zenekar harmadik, január 20-án megjelenő Rush! című albumára. A Gossip című szám már a negyedik előzetes kislemez. Az albumon 17 dal lesz összesen, az első 3 kislemez az utolsó 3 száma az albumnak, ami némiképp szokatlan, a Gossip viszont már az első felében van, méghozzá a második szám a lemezen.

A Gossip a Måneskin gitárosa, Thomas Raggi riffjéből indult ki, amit Tom Morello gyúrt tökéletesre, majd együtt alakították ki a végső dalt. Morello egyébként elismerő szavakkal szólt az olaszokról, akiket már élőben is látott, és a 90-es évek rockzenekarai jutottak róluk az eszébe. Mielőtt elkészítették a közös dalt, jammeltek egyet a Måneskin stúdiójában, és Morello erről is szuperlatívuszokban beszélt. Nagyon jó zenészeknek tartja az olasz rockereket.

Január 20-án, pénteken érkezik tehát az új album, addig pedig itt a Tom Morellóval közös szám, a Gossip.

Szerző:
Megjelent a Memento Mori, a Depeche Mode 15. nagylemeze
márc. 24., 10:16
A színpadon kívül is világsztárok lesznek a Veszprém Blues Fesztiválon
márc. 23., 20:38