A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Highland Park-i, 7 ember életét követelő lövöldözés ihlette a Smashing Pumpkins új dalát

2022. július 29., 12:57

A Photograph című számot egyelőre még csak élőben adták elő egy jótékonysági rendezvényen, amit épp az áldozatok családtagjainak megsegítésére szerveztek. Billy Corgan a lövöldözés kapcsán szervezett jótékonysági esten egy másik új dalt is (Scimitar) előadott. Úgy tűnik, a zenész úgy dolgozza fel a tragédiát magában, hogy ír róla egy dalt, ami aztán másoknak is segít.

Mi történt? Hát az, hogy egy 21 éves amerikai fiatalember – nyilván tele frusztrációval – abban látta a legjobb megoldást a bajaira, ha fegyvert ragad, és kimegy az utcára. A július 4-i, az amerikai nemzeti ünnep alkalmából rendezett felvonuláson aztán random lövöldözni kezdett, ennek eredménye pedig 7 halálos áldozat és jó pár sebesült lett. A férfit később elfogták, ő pedig beismerte a tettét.

A jótékonysági estre július 27-én este került sor a Highland Park-i Madame Zuzu’s-ban, ami egy teaház és klub, amit Billy Corgan és Chloé Mendell nevű barátnője nyitottak 2011-ben. A Smashing Pumpkins vezére egyébként 20 éve él Higland Parkban. A műsort a rajongók videón követhették nyomon, és közben pénzt is adományozhattak a Together And Together Againnek, ami egy jótékonysági szervezet, amit Corgan és Mendell alapított a lövöldözés után.

A teljes videó a Youtube-on tekinthető meg, mivel nem beágyazható. A Photograph című dal 1 óra 37 perc körül kezdődik, míg a másik új szám, a Scimitar pedig 2 óra 17 perc környékén. A koncerten nemcsak Billy Corgan zenélt, hanem mások is. A Smashing Pumpkins-vezér egyébként jórészt egymaga zenélt a színpadon, és amikor pár szám erejéig kíséretet kapott, akkor sem tartott vele a teljes zenekar, hanem csak Jimmy Chamberlin dobos, illetve Sierra Swan, aki a Smashing Pumpkins turné-basszusgitárosa.

Ilyen az aktív nyugdíjaskor – Új lemezt jelentett be Neil Young és a Crazy Horse
okt. 1., 11:58
59 éves korában meghalt Coolio
szept. 29., 7:55