A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A hét végén kezdődik az Alba Regia jazz fesztivál

2022. július 31., 14:38

Idén augusztus 5-7. között ismét megrendezik az Alba Regia Fesztet Székesfehérváron. Az ingyenes koncertsorozat péntektől vasárnapig nemcsak a fesztivál látogatóinak, hanem a belvárosban sétálóknak is feledhetetlen zenei élményt fog nyújtani.

Idén is a hazai jazz, fusion és funk-soul színtér legnépszerűbb együttesei, előadói adnak koncerteket a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon. A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt péntek 18 órakor, őket a Szabó-Gyányi Kvintett követi Kovács Kornéllal kiegészülve, majd 21 órától Ferenczi András – Romhányi Projekt feat. Jammal ad koncertet. Szombaton a Subtones, majd az ifj. Egri János kvartet, este pedig a Stinky Bugs lesz a színpadon Koszi Jankával és Méhes Adriánnal. Vasárnap pedig a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla quartet és a Vörös Tamás Project zenélnek.

Az 1967-ben alapított jazzfesztivál újjászületése óta már 9. alkalommal varázsolja három napra az igényes hazai zene fellegvárává Székesfehérvárt. Az Alba Regia nem csak egy fesztivál, egy kultúrmisszió. Az ismert zenészek felvonultatása mellett a fesztivál szervezői fellépési lehetőséget adnak a fiatal tehetségek számára. A koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a gyülekező tömegnek, és az arra sétálóknak.

„Az Alba Regia Feszt egyik küldetése, hogy a magas szintű zenészeket és a fiatal tehetségeket támogassa. Fontos, hogy mindenkit szeretnénk megszólítani, nem csak egy szűk réteget. Megmutatjuk, hogy az igényes zene is befogadható és szórakoztató. Mivel a város főterén tartott koncertek mindig ingyenesek, nem csak a fesztiválra érkezők, hanem mindenki, aki arra jár részesül az élményben.” – foglalja össze Mits Gergő, az esemény egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

Az 1967-ben alapított fesztivál Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik. A szervezők célja, hogy soha ne szakadjon meg ez a hagyomány. A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatók, előzetes regisztráció nincs.

Alba Regia Feszt.

  1. augusztus 5-7.

SZABADTÉRI SZÍNPAD

(Székesfehérvár, 8000 Bartók Béla tér)

Aktuális program itt: https://www.albaregiafeszt.hu/fellepok/

Facebook

FELLÉPŐK

 augusztus 5. (péntek)

18:00 – Fusio Group

19:30 – Szabó-Gyányi Kvintett feat. Kovács Kornél

21:00 – Ferenczi András – Romhányi Projekt feat. Jammal

augusztus 6. (szombat)

18:00 – Subtones

19:30 – ifj. Egri János kvartet

21:00 – Stinky Bugs feat. Koszi Janka és Méhes Adrián

augusztus 7. (vasárnap)

18:00 – Coltrane Legacy

19:30 – Orbay Lilla quartet

21:00 – Vörös Tamás Project

Szerelem és történelem – Mörk Leonóra: Szentjánosfű
jún. 4., 20:18