A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Kills énekesnőjének dalai az új Gang Of Four-albumról + FRISSÍTÉS: már a teljes lemez hallható!

2015. január 22., 18:59

Mindenki Alison Mosshartot akarja! A Kills frontleánya a Jack White-féle Dead Weather szupergrupp új kislemeze után egy The Walking Dead-betétdalban, majd a Stooges-gitáros James Williamson sztárparádés Re-Licked albumán és annak lemezbemutató koncertjén énekelt, most meg a gitáros Andy Gill vezette leedsi posztpunk veterán Gang Of Four együttes új albumának vendégénekesnője lett két számban – itt hallhatók!

A brit posztpunk színtéren társadalomkritikus-politikus punk-funk/diszkó-punk hibridjével feltűnő leedsi Gang Of Four nemcsak a korai Red Hot Chili Peppersnek szolgált konkrét zenei mintául (Flea-ék az első albumuk produceréül Andy Gillt kérték fel!), de az R.E.M. és a Nirvana tagjai is fő inspirációs forrásaik közt említették, a 2000-es évek elején pedig az egész posztpunk revival egyik fő alappillérét jelentette olyan zenekarok számára, mint a Rapture, a Franz Ferdinand vagy a Bloc Party, sőt egy friss interjúban St. Vincent is kedvenc gitárosaként hivatkozott Gillre.

gangof-ff

Az 1977 és 1983 között működő Gang Of Four később a kilencvenes években is kiadott pár lemezt a gitáros és Jon King frontember duóprojektjeként, majd 2004-ben a klasszikus négytagú felállásban alakult újra, ám mára már csak Andy Gill maradt meg a hajdani Négyek Bandájából – így nem véletlen, hogy a 2012-ben kilépett King helyére frontembernek felvett fiatal John „Gaoler” Sterry mellé vendégénekeseket is hívott az új stúdiólemezre. A február 27-én megjelenő What Happens Next albumon a Big Pink-frontember Robbie Furze, a japán Tomoyasu Hotei és a német Herbert Grönemeyer közreműködésével készült egy-egy szám mellett Alison Mosshart két dalt is énekel, és pont ezeket tették közzé először: az elidegenedésről szóló Broken Talk című őszi kislemezdal után tegnap estére megérkezett az England’s In My Bones című szerzemény is, mely Andy Gill meghatározása szerint nem a büszke brit identitás nosztalgiájáról, hanem inkább a komplex és zavaros angol valóságról ad képet – és egy vagány amerikai énekesnőtől még felforgatóbban hangzik.

FRISSÍTÉS: az England’s In My Boneshoz február 5-én egy videoklipet is bemutattak!

FRISSÍTÉS 2: február 20-án a lemezről egy újabb teljes dal is érkezett, a Stranded, melyben az új frontember, John „Gaoler” Sterry is és a zenekarvezető Andy Gill is énekel!

.
FRISSÍTÉS 3: a február 23-án meghallgathatóvá tett teljes album, melyen a fentebbb már említett sztárvendégeken kívül David Bowie amerikai basszusgitáros-vokalistanőjét, Gail Ann Dorsey-t is hallhatjuk énekelni!

az új album dallistája:

Gang Of Four: The What Happens Next (2015)

1. Where The Nightingale Sings
2. Broken Talk (feat. Alison Mosshart)
3. Isle Of Dogs
4. England’s In My Bones (feat. Alison Mosshart)
5. Dying Rays (feat. Herbert Grönemeyer) English version
6. Obey The Ghost Of The Colony
7. First World Citizen (feat. Gail Ann Dorsey)
8. Stranded
9. Graven Image (feat. Robbie Furze)
10. Dead Souls (feat. Hotei)
11. Dying Rays (feat. Herbert Grönemeyer) German version

.
néhány szám a Gang Of Four múltjából:

a Damaged Goods című legelső kislemezdal 1978-ból:

a To Hell With Poverty című szám 1981-ből:

az At Home He’s A Tourist című 1979-es klasszikus egy 2009-es fellépésen:

.
Andy Gill és Alison Mosshart a közös dalok 2014-es felvételekor:

.
ráadásként itt van Alison Mosshart bevezetőben említett The Walking Dead-betétdala, a Bad Blood is Eric Arjes nashville-i dalszerző-énekessel, 2014 novemberéből:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39