A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Kitty, Daisy & Lewis testvértrió új albuma, a Clash egykori gitárosával

2015. január 23., 18:14

A régi zenék és analóg technikák bűvöletében nevelkedett londoni Durham testvérek 2005-ben még tinikként adták ki első kislemezüket: Kitty 1993-ban született, Daisy 1988-ban, Lewis fivérük meg 1990-ben. Ma már a harmadik Kitty, Daisy & Lewis-albumnál tartanak, és a jövő héten megjelenő – de itt már meghallgatható – The Third felvételeinél a Clash egykori gitáros-vokalistája, Mick Jones volt a producerük.

A testvérek az éneklés mellett rengeteg hangszeren játszanak – gitártól és zongorától a xilofonon és dobokon át a tangóharmonikáig és pozanig – felváltva, egymásközt cserélgetve azokat. Tehetségüket volt honnan örökölniük: norvég származású mamájuk, Ingrid Weiss a nyolcvanas évek hajnalán még tinédzserként a Raincoats posztpunk csajzenekarban dobolt (ez köztudottan Kurt Cobain egyik kedvenc együttese volt), indiai származású papájuk, Graeme Durham meg nemcsak zenész, de stúdióguru is (The Exchange nevű londoni stúdiójába olyanok jártak albumokat maszterelni, mint Laura Marling, a Foals vagy a Chemical Brothers).

daisykittylewis-family

Durhamék otthon is építettek maguknak egy kis házi stúdiót, csupa negyvenes-ötvenes évekbeli cuccal, és apu producerként is segített gyerekeinek a kislemezeken, majd a feldolgozásokból összeállított 2008-as címnélküli első Kitty, Daisy & Lewis-albumon és a már saját szerzeményekre épülő 2011-es Smoking In Heaven felvételeinél. Harmadik – és ennek megfelelően The Third címet kapó – albumukon azonban már külső segítségként egy igazi sztár, a Clash-ből és a Big Audio Dynamite-ből ismert (de a 2000-es években a Libertines és a Babyshambles lemezein is dolgozó) Mick Jones lett a producerük, sőt a Feeling Of Wonder című dalban gitárosként is ott penget a fiatalok mellett. Nyilván abban is volt némi szerepe, hogy a retrós rock’n’roll, rhythm & blues, country & western és szving elemek mellett a ska is teret nyert az itt hallható új anyagon.

.
a Baby Bye Bye morbid klipje 2014 decemberéből:

a Don’t Make A Fool Out Of Me videója a 2011-es előző album idejéből

a Say You Will Be Mine című dal egy 2012-es koncerten, ahol a testvérek mellett apjuk gitáron, anyjuk pedig nagybőgőn zenél:

a Kitty, Daisy & Lewis trió az új album felvételei idején, 2014 nyarán a stúdióban, a kép bal felső sarkában látható Mick Jones és a vonós részeket feljátszó vendégzenészek társaságában:

daisykittylewis-mickjones1

Mick Jones a lemezfelvételen:

daisykittylewis-mickjones2

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39