A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A kopasz énekesnő Pestre jön – Sinéad O’Connor

2015. március 11., 20:24

Újabb világsztárt igazolt a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A Grammy-díjas ír énekes-dalszerző, Sinéad O’Connor I’m Not Bossy, I’m The Boss turnéjának egyik állomása lesz április 21-én a Művészetek Palotája.

Sinéad O’Connor a ’80-as évek végén robbant be a zenei életbe, The Lion and the Snake című albumával. Igazán ismertté azonban csak a pár évvel később feldolgozott Prince dal, a Nothing Compares 2 U és a hozzá készített minimalista videóklip tette. Három évtizede van a zenei pályán, és mindig félelem nélkül keverte a különböző zenei stílusokat, a klasszikus jazzsztenderdektől kezdve a jamaikai ritmusokon át az ír népzenéig minden területen tett már kalandozásokat. A koncertjein áradó zsigeri energia láttán nem csoda, hogy a mai napig ő hazájának egyik ikonikus művésze.

Legújabb albumának – I’m not bossy, I’m the boss – címét az amerikai Ban Bossy kampány ihlette, amely a bossy (parancsolgató, ellenséges) jelző fiatal nőkre gyakorolt negatív hatására kívánta felhívni a figyelmet. Sinéad többször is kiemelte, hogy a zeneipar kifejezetten nehéz terep, ha valaki nőként szeretne érvényt szerezni a döntésének. Az ír énekesnő sorban tizedik albuma kuriózumnak számító dallal indul. A How about I be me (Mi lenne, ha önmagam lehetnék?) O’Connor szokásától eltérően személyes élményekből táplálkozik, eredetileg az előző albumra készült, de nem sikerült időben befejezni. A lemez másik érdekessége, hogy ez az első olyan munkája, ami kizárólag szerelmes dalokból áll – persze ezek is igazi Sinéad stílusban.

10608367_802518863120437_5999803295898909164_o

Sinéad O’Connor
2015. április 21. 20.00
Művészetek Palotája — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

További információ
Facebook-esemény

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57