A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A legegyszerűbb almás pite csupán 2 hozzávalóból

2014. november 2., 8:17

Egy szelet pite, egy bögre forró tea, egy meleg takaró és a távirányító: az ember nem is kívánhat jobbat egy hűvös őszi estére.

Bírós Lajos nemrég egy interjúban a hagyományokról és az újragondolásról beszélt, ahol volt egy kulcsmondata, méghozzá hogy nem szabad odáig eljutni, hogy a végén szégyen legyen egy jó pörköltet megcsinálni. Miért is mondta ezt? Néha hajlamosak vagyunk átbillenni a ló túlsó oldalára. Már-már kényszeresen akarunk változtatni, hogy legyen benne valami különleges, valami extra, valami egyedi, és ezzel egyidejűleg kevésbé értékeljük az egyszerű, klasszikus ételeket. 

Aztán itt van egy másik jelenség, hogy ciki lett néhány teljesen hétköznapi konyhai alapanyag. Félve nézünk körbe a boltban, amikor egy fagyasztott zöldségkeveréket teszünk a kosarunkba, hogy ne derüljön ki a konyhai „csalásunk”.

alma_1

Mindkettőre hajlamos vagyok én is, méghozzá akkor jöttem rá minderre, amikor ezt, a szinte zavarba ejtően egyszerű pite receptet csináltam. Ebben nincsen semmi csavar, kimondhatatlan nevű felhasználó vagy elképesztő konyhai trükk, ami még soha senkinek nem jutott eszébe. Sőt, még készen kapható leveles tésztát is használtam hozzá, de kit érdekel, amikor tíz perc munkával egy isteni finom desszertet hoztam össze?

A legegyszerűbb almás pite receptjét itt találjátok!

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33