A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A legenda visszatér – Iggy Pop a Budapest Parkban!

2019. március 26., 11:33

Minden idők egyik legnagyobb hatású előadója, Iggy Pop, a punk keresztapja 2019. július 24-én a Budapest Parkban lép fel. A hír tulajdonképpen itt véget is érhetne.

James Newell Osterberg Jr., azaz Iggy Pop dobosként kezdte karrierjét különféle gimnáziumi zenekarokban, és hamar felfedezte magában a féktelen, nyers erőt – többek közt ő volt az egyik első előadó, aki kipróbálta a stage-dive-ot. 1967-ban alapította meg a punk egyik alappilléreként számon tartott The Stoogest, mely zenekarral a ’60-as évek végén és a ’70-es évek elején három kultikus lemezt (The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg. A Stooges feloszlása után szólóban folytatta, és karrierjét jó barátja, David Bowie egyengette.

The Idiot, Lust For Life, New Values, Blah Blah Blah, Brick by Brick, American Ceasar, Avenue B – csak néhány Iggy Pop ikonikus lemezei közül. Iggy igazi zenei innovátor, aki zenészek és rajongók generációinak nyújtott és nyújt inspirációt. Legutóbbi, 2016-ban megjelent albuma csak egyik bizonyíték annak, hogy Iggy Pop zsenialitása nem múlandó, és képes újra és újra definiálni magát a jelenben. A Post Pop Depression a (többek közt) a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme közreműködésével készült és a Legjobb Alternatív Zenei Album kategóriában Grammy-díj jelölést is kapott.

A minden idők legdinamikusabb, legszuggesztívebb színpadi jelenlétéről ismert Iggy Pop ugyanúgy formálta a ’70-es évek punkzenéjét, ahogy a ’90-es évek grunge-szcénáját, miközben karrierjét folyamatosan szakmai elismerések és fanatikus rajongás övezi. Iggy Pop egy legenda, akit az életben mindenkinek legalább egyszer látnia kell a színpadon – július 24-én tehát történelmi pillanatnak lehetünk tanúi a Budapest Parkban, ahol Iggy Pop 25 év után ad újra önálló koncertet a magyar fővárosban!

ESEMÉNYOLDAL

A jegyértékesítés március 27-én, 9 órakor indul.