A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Mad Max megmutatta magát Cannes-ban

2015. május 15., 19:50

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a viszonylag hűvösen fogadott nyitófilm után csütörtökön az egyik idei nagyágyú került a fesztiválpalota óriás mozitermének műsorára. A sztárok és a rendező jelenlétében, George Miller, Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult bevonulása után itt vetítették először nyilvánosan a Mad Max – A harag útja (Mad Max: Fury Road, hazai bemutató: május 21.) akciófilmet.

Az új Mad Max filmet 120 napon át forgatták a délnyugat-afrikai Namib-sivatagban; volt, hogy több mint 1500 tagú stáb dolgozott rajta egyszerre, és a filmben látható, szemkápráztató trükkök nagy részét nem digitális utómunkával hozták létre, hanem valóban megépített, mozgó járműszörnyeket törtek bonyolult koreográfia szerint. George Miller, a filmeposz rendezője, a Côte d’Azurön is bebizonyította, hogy az igazi filmesek közül való, aki a terepen, a forgatás nehéz körülményei között érzi jól magát.
– 35 éve ugyanaz a szmokingom van – nyilatkozta a rendező. – Ebben járok Oscar- és Golden Globe-gálákra, ebben voltam itt Cannes-ban, amikor kétszer is tagja voltam a nemzetközi zsűrinek. Idén is ezt fogom felvenni. Élvezem, hogy még mindig jó rám.