A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A seattle-i Mad Season-emlékesten még a Temple Of The Dog is összeállt

2015. január 31., 21:07

A Pearl Jam-gitáros Mike McCready seattle-i szimfonikusokkal adott tegnapi koncertjén Mad Season nevű néhai grunge szupergruppjának is szentelt egy blokkot (az elhunyt tagok helyén a Soundgarden-frontember Chris Cornell-lel meg a Guns N’ Rosesból ismert Duff McKagan basszistával), és a ráadásban meglepetésként még a hajdani Temple Of The Dog is összeállt pár számra.

McCready a Mad Seasont kilencvenes évek közepén a Screaming Trees-dobos Barrett Martinnal, az Alice In Chains-énekes Layne Staley-vel és egy basszista haverjával, John Baker Saundersszel alakította, de az utóbbi két tag herointúladagolás okozta halála miatt 1995-ös stúdióalbumuknak, az Above-nak végül nem lett folytatása.

madseason95

A túlélő tagok a 2013-as újrakiadásra bónuszként még befejeztek három félkészen maradt számot (az egykori Screaming Trees-vezér, az eredeti albumon már amúgy is közreműködő Mark Lanegan énekével), majd mikor Mike McCready lehetőséget kapott, hogy a Ludovic Morlot karmester vezette Seattle Symphony nagyzenekar Sonic Evoultion programja keretében tartsa Waking The Horizon című kortárs komolyzenei szerzeményének premierjét, a dolgot megfejelték egy szimfonikus kíséretű háromszámos Mad Season-blokkal is. A 2015. január 30-ra, a seattle-i Benaroya Hallba meghirdetett koncerthez az elhunyt tagok helyére híres zenészbarátokat kértek fel: énekesnek Chris Cornellt, basszusgitárosnak pedig Duff McKagant, akivel Barrett Martin pár éve már együtt játszik a Walking Papers nevű seattle-i blues/hard rock zenekarban. Ez az alkalmi felállás a River Of Deceit, I Don’t Know Anything és Long Gone Day című Mad Season-számokat adta elő.

River Of Deceit

I Don’t Know Anything

Long Gone Day

madseason15-6

A műsorfüzetben szereplő program annak rendje és módja szerint meg is valósult, ám ezzel az estnek még nem volt vége: a szimfonikusok nélküli ráadásban a Pearl Jam (és a Soundgarden) dobosa, Matt Cameron is feljött a színpadra, McCreadyék pedig Kim Virant seattle-i dalszerző-énekesnővel és a Walking Papers-frontember Jeff Angell-lel is előadtak még pár Mad Season-dalt.

a Wake Up című szám Kim Virant énekével és a Lifeless Dead Jeff Angell-lel:

.
Ezek után jött egy második ráadásblokk is, melyben McCready és Cameron mellé két további Pearl Jam-tag, a gitáros Stone Gossard és a basszista Jeff Ament is színpadra lépett, hogy a visszatérő Chris Cornell-lel a másik hajdani – szintén csak egy albumig jutó – kilencvenes évekbeli seattle-i szupergruppot, a Temple Of The Dogot is újjáélesszék pár szám erejéig (csak Eddie Vedder hiányzott, de ő annak idején is csak kisegítő vokalistaként szerepelt mellettük azon a bizonyos egyetlen 1991-es Temple Of The Dog albumon, melyet elhunyt zenésztársuk, a Mother Love Bone-frontember Andrew Wood emlékére rögzítettek). Az estet McCready, Martin és McKagan a Mad Season-album záródalával, az All Alone-nal fejezték be, melyhez az Alice In Chains-dobos Sean Kinney-t is felhívták maguk mellé – és a halott énekes, Layne Staley hangja felvételről szólt.

Mike McCready, Jeff Ament, Matt Cameron, Stone Gossard és Chris Cornell a Call Me A Dog és Reach Down című Temple Of The Dog-számokkal, majd Mike McCready, Barrett Martin, Sean Kinney, Duff McKagan, Matt Cameron az All Alone című Mad Season-dallal:

a Temple Of The Dog egy 1991-es sajtófotón:

templeofthedog2a

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39