A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A múlt, a jelen és a jövő találkozik össze a Top Gun: Maverick filmzenei albumán

2022. május 27., 17:14

Tom Cruise újra Maverick bőrébe bújt, mellette pedig Jennifer Connelly, Miles Teller, John Hamm és Val Kilmer is feltűnik a több mint kétórás, látványos akciófilmben, amely az 1986-os klasszikus folytatása. A hozzá készült filmzene pedig legalább annyira káprázatos, mint maga a mozifilm.

A főcímdalt Lady Gaga adja elő. Ő a dalszerző is, producertársával, Bloodpoppal, valamint Benjamin Rice-szal dolgoztak együtt. Ez egyébként az első filmzene, amin Lady Gaga a Csillag születik óta dolgozott, a kritikusok szerint pedig az énekesnő ezzel a dallal könnyedén újra az Oscar-jelöltek közé kerülhet majd. A lemezről még egy dal megjelent előfutárként: az I Ain’t Worried producere a OneRepublic frontembere, Ryan Tedder volt, zenekari társa, Brent Kutzle, valamint Simon Oscroft és Tyler Spry társaságában.

A teljes filmzenében összpontosul a Top Gun múltja, jelene és jövője: szerepel rajta az eredeti főcímdal, a Danger Zone Kenny Logginstól, és egy Great Balls of Fire-feldolgozás is Miles Teller előadásában. A film kísérőzenéjét Lorne Balfe, Harold Faltermeyer, az Oscar-díjas Lady Gaga és a többszörös Oscar-díjas Hans Zimmer jegyzik.

„Ez az album továbbviszi az első Top Gun-film örökségét. Hatalmas örömmel tölt el, hogy Lady Gaga és a OneRepublic művészi kreativitása legjavát adta, ezáltal pedig új köntöst kaphatott az ikonikus, ’80-as évekbeli soundtrack” – mondta Jerry Bruckheimer, a film producere.

A Top Gun: Maverick május 26-tól megtalálható a hazai mozik műsorában is, a UIP-Dunafilm forgalmazásában.