A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Nagy Sziget Bakancslista, kedd: az elsöpörhetetlen The Last Shadow Puppets

2016. augusztus 16., 7:43

Az Arctic Monkeys a brit popipar egyik zászlóshajója, mely azonban kinőtte egy bitang klubzenekar barátságos ketrecét, az örök nagyszínpadok világában pedig már kérdéseket vet fel. Alex Turner az anyazenekarban rejlő, úgynevezett dög esszenciális kivonataként vezette be a piacra a The Last Shadow Puppets-et, mely visszatérése óta szintén túlfutni látszik a kijelölt peremen.

Last-Shadow-By-Zackery-Michael

Alex Turner érti, tudja sőt, mi több: érzi a britpopot, a brit popot, akármit. Az Arctic Monkeys vezérének vérében vannak az akkordok, a szövegek s a hangzás s tisztában van azzal, ezek együttese a párszázfős londoni klubbokban érvényesül a leginkább, ha úgy tetszik, mutatja legszebb értékeit. Turner cimborájával, Miles Kane-nel közös zenekara, a The Last Shadow Puppets éppen ezért a megszokott arénaturnék helyett megpróbált jóvolta személyesebb maradni, közelebb hozva magához a rajongókat s kissé fűtöttebb, füledtebb koncerteket adni.

A Turner-Kane együttműködés is magán kívül álló ok, nevén nevezve, a túlzott siker alakult át s vált el a korábbi ideától. S kit hibáztathatnánk? Ha valaki azt mondja, mindig nagyobb színpadon, nagyobb közönség előtt, nagyobb pénzért: ugyanazt, mégis ki visszakozna akár egy percig is? A The Last Shadow Puppets szigetes fellépése tökéletes metaforaként zárja a 2016-os Szigetet, mint valamit, melyet önnön természete addig hízlalt, mígnem elvesztette gyermekkori báját és a naiv szépreményűségét az emberséget nem ismerő siker váltotta fel.

A The Last Shadow Puppets kedden, a Sziget zárónapján 19:30-tól koncertezik a Dan Panaitescu Nagyszínpadon.