A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Nagy Sziget Bakancslista, péntek: az elkerülhetetlen Bastille

2016. augusztus 12., 6:30

Nincs hova bújni, nincs hova rejtőzni – a londoni electro-pop zenekar tagjai az első fellépést követően alig hat évvel a nyugati piac legnagyobb színpadain tenyerelnek a billentyűkre úgy, mint a formáció, mely felett csak az utókornak van joga pálcát törni. Az, hogy a Bastille megannyi megfelelőjét már a nyolcanas években is meg lehetett hallgatni, pedig nem elég jó indok ahhoz, hogy ne legyen érdemes a Szigeten is átadni magunkat a levegőnél is könnyebb slágerkölteményeknek.

bastille-announce-new-single-01

A Bastille mindazon tulajdonságok egyetlen zenekarban való megtestesülése, melyekért csak gyűlölni lehet a Z-generációt – a tömegarányos popkultúrával való házasság, az internetről halászott élettapasztalat, valamint a felesleges nagy lábbelik és hajkoronák kettőse. S mégis: a későn érő londoni borostás-kamaszok fájó űrt hagynának maguk után, ha úgy döntenének, felhagynak a szintetizátor hegyekre optimalizált popdalok gyártásával.

A Bastille, avagy az együttes által preferált stilisztikai korrektség jegyében, BΔSTILLE, épp a fent említett okok miatt egy egész generációt képvisel, egy olyan generációt, mely így vagy úgy, de kipréselte a világnak szóló saját válaszát. Az, hogy a Bastille zenéjét puhának, piperkőcnek találjuk, érvényes vélemény, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a zenekart ne lenne érdemes még azelőtt élőben megnézni, hogy a közönségük felnő.

Hangolódás gyanánt alább egy részlet a zenekar két évvel ezelőtti, szigetes fellépéséből. A Bastille pénteken 19:30-tól koncertezik a Dan Panaitescu Nagyszínpadon.

Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06