A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Nagy Sziget Bakancslista, szombat: a kielégíthetetlen Muse

2016. augusztus 13., 14:30

Az élő klasszikus jelzőnél kevés visszásabb címke létezik: aki még nem látta élőben a brit, huhogós űrrock triót csak azt tanácsolhatjuk, gondoljon magára, ha ez nem megy, gondoljon meglévő-avagy eljövendő gyermekeire és fáradjon az első sorba, leróni kortársi kötelességét.

muse2

Mikor lassan kinyílik a szemünk s a fülünk a világra, mindnyájan természetesnek vesszük a minket körülvevő rendet. Persze, minden kornak meg voltak a nagy művészei, zenei idoljai, de hát mégis, vannak a klasszikusok és van minden más.

Hogy honnan érkeztek ezek a nagy nevek? Azt senki nem tudja, nem is tudhatja. Talán soha nem is voltak másutt. Érdekes érzés megfigyelni, ahogy egy zenekar a számunkra is belátható időn belül tör be a köztudatba, érik be és válik alapértelmezetté az évek során. A Muse dicsőséges éveket tudhat maga mögött, a zenéjük egy, a poptörténelemben markánsan elkülönülő fejezetet ér majd. A Matthew Bellamy vezette kollektívát válrozatlanul nem elégíti ki maradéktalan a siker, a pénz s a csillogás, így képes mind a mai napig új utak után kutatni, innovatívvá téve egy olyan műfajt, mely manapság az ismétlésre épít.

A Muse szombaton fél 10-től játszik a Sziget nagyszínpadán, mely kiváló eseményre mi az alábbi – kissé talán elcsépelt, ám kétség kívül megkérdőjelezhetetlen – Wembley-dokumentummal melegítenénk.