A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Northlane megrengeti a Dürer Kertet

2024. március 25., 13:56

Az ausztrál metálzenekar eddig hat sikeres nagylemezt jelentett meg – legutóbb 2022-ben az Obsidian címűt – dalaikkal pedig fáradhatatlanul turnéznak rendszeresen világszerte. Ennek köszönhetően Budapesten sem ismeretlenek és az előzenekari látogatások után már saját turnéval is megfordultak a Dürer Kertben, most pedig itt az alkalom a visszatérésre: október 2-án.

Az Northlane egy listavezető, díjnyertes metálzenekar Sydney-ből. A 2009 óta aktív banda az évek során félelmet nem ismerve alakította meg stílusát, páratlan innovációinak köszönhetően pedig a Northlane a metál élharcosává vált világszerte. A zenekar eddig hat sikeres albumot jelentett meg, köztük az ARIA Chart-on első helyet elért Obsidian (2022) és Node (2015) című lemezeket a Singularity (2013), a Mesmer (2017) és az Alien (2019) mellett, amelyek mindegyike a Top 3-ban debütált.

A Northlane emellett három egymást követő ARIA-díjat is bezsebelt a Legjobb hard rock vagy heavy metal album kategóriában, valamint két AIRA-díjat a legjobb független heavy album kategóriában. A Northlane nem ismeretlen Magyarországon, többször játszottak már az évek során Budapesten, például az Architects előzenekaraként és önálló turnéval is jártak már nálunk, most pedig itt az alkalom a visszatérésre, október 2-án, a Dürer Kertben. A Northlane vendégeként a progresszív metálcore-ban utazó, párizsi Novelist, valamint a Ten56. érkezik.

Fotó: Kane Hibberd

Szerző:
Hálószoba aréna rock – Des Rocs rock’n’roll bulija az Analog Music Hallban
ápr. 22., 19:28
Legyél részese a Sziget körforgásának!
ápr. 21., 23:38
Talponálló | 2024.04.19. (Podcast)
ápr. 21., 10:42