A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Playboy után újabb lap tiltja le a meztelenkedő nőket

2016. április 11., 17:08

Az amerikai Guitar World magazin a világ egyik legjelentősebb hangszer-tematikus lapjaként rendszeresen örvendeztette meg olvasóit gitárokkal pózoló, alulöltözött modellekkel. 2017-tel ez a hagyomány is véget ér. A kiadó indoklása szerint a meztelenkedést a női zenészeket sérti, a gitáros szakmának pedig egyébként is ideje megváltoztatnia férfiklub-jellegét.

gw2

Búcsút inthetnek a bikinire vagy az alá vetkőzött modelleknek a Guitar World magazin olvasói, amennyiben az amerikai szaklap kiadója tartja magát ígéretéhez, és 2017-től kezdve eltünteti a kiadvány hasábjairól a hangszerekkel pózoló nőket. A Guitar World és Guitar Player magazinokat futtató NewBay Media LLC részéről Bill Amstutz a reverb.com-nak adott interjújában úgy nyilatkozott a gitárok és erősítők társaságában meztelenkedő modellek felett „eljárt az idő”, arról nem is beszélve, az aktokat a női zenészek offenzívnak, degradálónak találhatják.

„Szeretnénk több női olvasót megszólítani, a meglévőkkel pedig éreztetni, hogy tiszteljük őket” – fogalmazott Amstutz hozzátéve, a gitárosok világa mindeddig „olyan volt, mint egy férfiklub, mi pedig lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt megváltoztassuk.” Pikánsnak szánt fotók utoljára a Guitar World 2016 júliusára időzített számában tűnnek majd fel, mely képeket azonban még egy 2015-ös szeánsz során készítették a magazin számára.

https://youtu.be/5Xt9jPNJxKI