A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Portishead vezére Anika énekével dolgozta fel Nena 99 luftballonját

2016. február 26., 23:33

Az Egyesült Királyság nukleáris rakétarendszer programjának megújítása ellen tiltakozó szombati londoni Stop Trident demonstrációhoz igazítva a Portishead-főnök Geoff Barrow a saját bristoli Invada lemezcégének pár zenésze – köztük a német-brit politikai újságírónőből lett énekesnő Anika – társaságában dolgozta fel a hidegháborús korszak egyik leghíresebb protest pop slágerét, a német Nena 99 Luftballons (angol verziójában: 99 Red Balloons) című 1983-as listavezető dalát. A legszebb punkhagyományok szerint készült kislemezborítón a brit miniszterelnök David Cameron látható, akinek a békemozgalom épp letöri a rakétás farkát.

A Portishead producertagja által felfedezett és az Invadához leszerződtetett Annika Hendersonnak már a posztpunkos/dubos 2010-es első Anika albumán is volt sok feldolgozás, és köztük pár politikus darab, mint a Bob Dylan-féle Masters Of War – és ebbe a vonalba illeszkedik ez a ma közzétett kollaboráció is, melynek a teljes bevételét a nukleáris leszerelésért küzdő CND (Campaign for Nuclear Disarmament) szervezet kapja.

geoff

Geoff Barrow nem árulta el, hogy az Invada Allstars feat. Anika név alatt jegyzett feldolgozás elkészítésében pontosan kik vettek részt, csupán annyit közölt, hogy a felvétel az Invada bristoli stúdiójában készült.

a Nena-dal 1983-as német eredetije. . .

. . .és a brit slágerlista élére is feljutó angol nyelvű verziója 1984-ből:

.
mutatóba itt van Anika egy saját száma, a No One’s There a 2010-es albumáról, melyet a producerként is besegítő Geoff Barrow-val és az ő Portishead melletti másik zenekarával, a BEAK>-kel készített:

videó egy 2013-as Anika-fellépésről:

0:00 No One’s There
3:42 Yang Yang (Yoko Ono-feldolgozás)
7:16 I Go To Sleep (The Kinks-feldolgozás)
11:30 Masters Of War (Bob Dylan-feldolgozás)

.
Anika épp most a héten indított Facebook-oldalt új zenekarának, a svéd és mexikói származású tagokkal alapított Exploded View-nak, mely első kislemezét április 1-re ígéri a No More Parties In The Attic és Strange Coincidences című dalokkal.
http://facebook.com/ExplodedViewBand

explodedview

FRISSÍTÉS: a No More Parties In The Attic című első Exploded View-kislemezdal!

explodedview-nomore
.

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39