A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Queen kiadott egy új dalt – Freddie Mercury-val

2022. október 13., 17:10

Ez az a fordulat, amit senki nem látott előre, hogy érkezik. 31 évvel az isteni Freddie Mercury halála után zenekara, a Queen egy új dalt osztott meg a rajongókkal, melyben nem más, mint az egykori, rég elhunyt énekes hangját hallani. Hogy lehet ez?

Sok trükk persze nincs a dologban. A Face It Alone című dal nem új, hanem régi, csak eddig a még kiadatlan ritkaságok között várt a sorára, hogy egyszer majd talán kiadják. 1989-ben, Mercury halála előtt két évvel rögzítették a Miracle album számai között, de végül nem került fel a nagylemezre, sőt még egy b-oldalt sem kapott, hanem ment egyenesen a fiók mélyére. Mégohzzá azért, mert a zenekar egyszerűen menet közben elfelejtkezett erről a dalról, majd később, amikor az eszükbe jutott, azt hitték, hogy elveszett.

Később aztán szerencsére meglett, és most, hogy november 18-án újra kiadják a Miracle-t, jó ötletnek tűnt, hogy felvezetésképpen a Queen tagjai megosszák a dalt, erre pedig a BBC2 egyik rádióműsorában került sor a napokban. A dal nem mostanában, hanem már korábban előkerült, Brian May pedig most azt nyilatkozta, hogy többször is nekifutottak már a stúdióban, hogy készterméket varázsoljanak belőle, de egy darabig nem ment. Hála azonban a kitartásuknak, ez az elveszettnek hitt 1989-es szerzemény – jobb később, mint soha alapon – 2022-ben végre mindenki számára hallgathatóvá vált, és lemezen is megjelenik majd – nyilván a Miracle újrakiadásán.

Szerző: