A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Radiohead-frontember Thom Yorke is előállt egy meglepetésdallal

2014. december 26., 17:09

Az előző napokban a National együttes és az Arcade Fire-tag Will Butler is közzétettek karácsonyi dalokat, pár perce pedig a Radiohead-vezér Thom Yorke is előállt egy meglepetésszámmal. Így az oxfordi zenekarból a szólóalbumot kiadó Philip Selway dobos és a filmzenét készítő Jonny Greenwood gitáros után a frontember is kap külön cikket itt az év végére!

Phil Selway dalszerző-előadóként jegyzett Weatherhouse című második szólóalbumának pazar klipjei (Coming Up For Air, Around Again), illetve a Jonny Greenwood friss kortárs zenei szerzeménye és az Inherent Vice filmzenelemezéhez hajdani Supergrass-tagokkal felvett kiadatan Radiohead-szám (Spooks) után nézzük tehát Thom Yorke idei produkcióját is! A zenekar gitáros-énekese (aki tavaly Atoms For Peace nevű szupergruppjával is csinált egy albumot és egy turnét) szólóban az experimentális elektronika híve, és a 2006-os The Eraser után idén szeptemberben BitTorrenten megjelentetett második albuma, a Tomorrow’s Modern Boxes is ebbe a kategóriába tartozott. A BitTorrenten az idei év legnagyobb példányszámú legális letöltését produkáló albumot a különféle zenemegjelentetési formákkal kísérletező Radiohead-vezér mától a Bandcamp oldalán is elérhetővé tette, sőt rögtön itt debütált ráadásként a Youwouldn’tlikemewhenI’mangry (kb. Nem szeretnél engem dühösen látni) című vadonatúj dala is!

a teljes Tomorrow’s Modern Boxes lemezanyag itt hallható:

hivatalos videoklip Thom Yorke albumának A Brain In A Bottle című nyitódalához:

amúgy a Radiohead az utóbbi hetekben már komolyan elkezdett a következő lemezanyagán dolgozni, amint ezt Nigel Godrich producer Thomot és Jonnyt stúdiózás közben mutató december eleji fotója is jelzi:

radiohead-studio2014a

Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51
Róisín Murphy: The Universe – újabb dal a Hit Parade album és a veszprémi koncert elé
máj. 17., 12:34
King Gizzard & The Lizard Wizard: Gila Monster – klip az új PetroDragonic Apocalypse albumról
máj. 16., 16:02