A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Radiohead-frontember Thom Yorke is előállt egy meglepetésdallal

2014. december 26., 17:09

Az előző napokban a National együttes és az Arcade Fire-tag Will Butler is közzétettek karácsonyi dalokat, pár perce pedig a Radiohead-vezér Thom Yorke is előállt egy meglepetésszámmal. Így az oxfordi zenekarból a szólóalbumot kiadó Philip Selway dobos és a filmzenét készítő Jonny Greenwood gitáros után a frontember is kap külön cikket itt az év végére!

Phil Selway dalszerző-előadóként jegyzett Weatherhouse című második szólóalbumának pazar klipjei (Coming Up For Air, Around Again), illetve a Jonny Greenwood friss kortárs zenei szerzeménye és az Inherent Vice filmzenelemezéhez hajdani Supergrass-tagokkal felvett kiadatan Radiohead-szám (Spooks) után nézzük tehát Thom Yorke idei produkcióját is! A zenekar gitáros-énekese (aki tavaly Atoms For Peace nevű szupergruppjával is csinált egy albumot és egy turnét) szólóban az experimentális elektronika híve, és a 2006-os The Eraser után idén szeptemberben BitTorrenten megjelentetett második albuma, a Tomorrow’s Modern Boxes is ebbe a kategóriába tartozott. A BitTorrenten az idei év legnagyobb példányszámú legális letöltését produkáló albumot a különféle zenemegjelentetési formákkal kísérletező Radiohead-vezér mától a Bandcamp oldalán is elérhetővé tette, sőt rögtön itt debütált ráadásként a Youwouldn’tlikemewhenI’mangry (kb. Nem szeretnél engem dühösen látni) című vadonatúj dala is!

a teljes Tomorrow’s Modern Boxes lemezanyag itt hallható:

hivatalos videoklip Thom Yorke albumának A Brain In A Bottle című nyitódalához:

amúgy a Radiohead az utóbbi hetekben már komolyan elkezdett a következő lemezanyagán dolgozni, amint ezt Nigel Godrich producer Thomot és Jonnyt stúdiózás közben mutató december eleji fotója is jelzi:

radiohead-studio2014a

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39