A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Rockers’ Paradise és a Radio Grungery bemutatja: The Best of Pearl Jam

2022. május 21., 15:45

A Pearl Jam eddig mindössze egyszer lépett fel Magyarországon, 1996. november 17-én, azaz, ha jól számoljuk, 26 éve.
Hála Istennek, a Pearl Jamnek és a Live Nationnek, a zenekart végre újra láthatjuk július 12-én a Budapest Sportarénában. Ennek örömére az Open Air Rádión hétvégénként futó Rockers’ Paradise és Radio Grungery című műsoraink szerkesztői kedvenc Pearl Jam számaikból összeállították best of Pearl Jam válogatásukat, amit szombaton és vasárnap 5-től hallgathattok az Open Air Rádión.

Az eddigi egyetlen Pearl Jam koncertről a grunge tudományok doktora, a Grungery.hu alapító-főszerkesztője, Pintér Miklós írt egy kimerítő diszertációt. amiből az is megtudhat mindent arról, hogy mi történt aznap, aki akkor még nem is élt.
Miklós annyira nem bírt kedvenc zenekara, a Pearl Jam nélkül élni, hogy 2015 novemberében létrehozott egy Scream Hello nevű FB-oldalt,
amihez több ezren csatlakoztak és több ezren követelték, hogy legyen már végre Pearl Jam koncert újra Magyarországon.
Persze ez nem ilyen egyszerű. Hiába követelnénk mondjuk százezren, hogy legyen már egyszer végre pl. Jane’s Addiction koncert itthon, a kérdés ennél összetett és egyben bonyolultabb.
A Pearl Jam-mozgalom híre eljutott a Live Nationhöz is, és idealista, álmodozó lelkünk hiszi, hogy ez is közrejátszott abban, hogy a cég végül 2019-ben lekötött egy Pearl Jam koncertet Budapestre, amit aztán elvittek a denevérek.

A Live Nation marketing igazgatója, Márkus Éva kérésünkre elmondta, hogy a valóságban, hogy is mennek ezek a dolgok:
„Igen, értesültünk anno arról, hogy mozgalom indult egy következő hazai Pearl Jam koncertért, és természetesen oda is szoktunk figyelni a rajongók kérésére, főleg, ha ilyen nagy számban szeretnének valamit, de ahhoz, hogy egy koncert megvalósulhat-e Magyarországon, ahhoz rengeteg tényezőnek kell stimmelnie. Sajnos csak a rajongói akarat nem feltétlenül elég, mert szükséges az, hogy az adott produkcióban is legyen szándék arra, hogy eljöjjön; fontos tényező az, hogy mennyibe kerül a produkció és mennyit lennének hajlandók kifizetni érte a rajongók, illetve az, hogy ez a kettő közelítsen egymáshoz, és akkor nem beszéltünk még arról, hogy időpontoknak, helyszíneknek és egyéb logisztikai feltételeknek is stimmelnie kell. Ezzel együtt természetesen, ha nagy számban szeretnének itthon látni valakit a rajongók, akkor mi is bátrabban merünk ajánlatot tenni egy-egy zenekarnak.”
Márkus Éva még azt is elmondta, hogy minimális számú jegy áll már csak rendelkezésre a Pearl Jam július 12-i budapesti fellépésére, így aki ott szeretne lenni, az azonnal szaladjon a pénztárhoz.
Aki nem szeret szaladni, itt vehet jegyet.

Best of Pearl adásunkat pedig itt hallgathatjátok szombaton és vasárnap 5-től.
Vagy töltsétek le az Open Air Rádió appját a GooglePlayből vagy az AppStore-ból, hadd szóljon!

Krém | 2022.08.18. (Podcast)
aug. 18., 21:36
Patti Smith Poetry Day Budapesten!
aug. 18., 17:05
Magyar nyelvű dallal vezeti fel új nagylemezét a Subtones
aug. 18., 8:05
Montenegróban vár a tökéletes nyárzáró fesztivál
aug. 17., 22:20