A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Rolling Stone magazin szerint a Metallica 50 legjobb száma. Szerkesztőnk ringbe száll.

2022. augusztus 23., 23:57

A Rolling Stone magazin munkatársai szeretnek listákat összeállítani. Listázták már például a világ 500 legjobb albumát, 500 legjobb dalát, a 100 legjobb előadóját, a 200 legjobb raplemezét, és biztosak vagyunk benne, hogy a bevásárlólistáikat is fontossági sorrendben állítják össze, 20-tól 1-ig. Pár nappal ezelőtt a Metallica szerintük 50 legjobb számát szedték össze. Szerkesztőnk, Pritz Péter pedig gyorsan megkereste azt az öt számot, amire szétverné a fejüket, amiért azokat lehagyták. Persze ez csak vicc, nyugi.

A listákat csak azért gyártják a magazinok, hogy azokkal az embereket vitatkozásra bírják, mert minél többen vitatkoznak valamelyik orgánum produktumáról, annál több fogy belőle, vagy annál többen kattintanak rá, mindegy. Mi itt az Open Air Rádiónál szeretjük a Rolling Stone magazint, szerkesztőnk, Pritz Péter legalábbis biztosan, tehát igazából senkinek nem verné szét a fejét csak azért, mert lehagytak számokat a Metallica best of 50 listáról, hisz jobb dolga is van annál, mint idegen embereket megverni, de azért eljátszott a gondolattal, hogy milyen jó lenne egyiküknek azt üvölteni a telefonba, hogy:

„we’ll hunt you down without mercy”, vagyis, hogy: kíméletlenül levadászunk, haver!

Mennyire jó szám már ez, bazmeg, hogy a picsába lehetett ezt lehagyni egy ötvenes listáról, amikor a Metallica a stúdióalbumaira összesen csak 107 számot írt?! – veszi át a szót Péter, és máris magasabb a vérnyomása az előírtnál. – Mindjárt szerzek is egy 2 x 4-es lécet, és olyat vágok a tarkótokra vele, amiért utáljátok a Loadot, és be se meritek vallani, mint Ferencváros a Slovanra egy hónapja.

„I’m gonna be the one who breaks you”, igen, én leszek az, aki összetörlek.

„I can’t hear ya are you talking to me?” Nem hallom, hozzám beszélsz, haver? Nem hallom, mert válogatom a következő számot, amit szintén lehagytatok a listáról, bazmeg. Várjá, várjá, várjá, még küzdök idebent, hogy melyik legyen az. Csak vicceltem, ezen a számon nincs mit gondolkodni!

„You seal your own coffin.” Megpecsételted a sorsodat, haver! Ja nem, a koporsódat!

De tényleg, ne gyalogolj át rajtam ezzel a listával, haver. Touch me again for the words that you’ll hear evermore. Érj hozzám nyugodtan még egyszer, és az én szavaim lesznek az utolsók, amiket valaha hallasz.

Na, jó, tudod, mit, haver, hagyjuk a picsába ezt az egészet! Nem fogom rátok pazarolni a gyűlöletemet! Megtartom inkább valaki egészen másnak.

Szolgálati közlemény: szerkesztőnk azóta lenyugodott, pulzusa visszaállt normálisra, és azt üzeni, hogy aki akarja, itt elolvashatja a Rolling Stone 50-es Metallica listáját.

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30