A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jehnny Beth tévéműsorában a Portishead-testvérzenekar BEAK>, Nilüfer Yanya és King Krule

2020. május 1., 21:38

A londoni Savages posztpunk csajkvartettből szólópályára tért francia énekesnő Jehnny Beth az I’m The Man, Flower és Innocence klipdalokkal felvezetett To Love Is To Live debütalbuma, az azzal egy időben június közepén megjelenő C.A.L.M. című erotikus novellagyűjteménye és a pár hete újraindult Start Making Sense rádiós sorozata mellett idén egy ARTE-tévéműsort is bemutatott Echoes címmel: a Primal Scream, Idles és Life együtteseket szerepeltető első rész után most itt a második epizód is, melyben a Portishead-testvérzenekar BEAK> és két ifjú gitáros-dalszerző-előadó, Nilüfer Yanya és King Krule a fellépő vendégek.

Jehnny Beth (született: Camille Berthomier, 1984) a második Echoes adást még januárban, a párizsi Palais de Tokyo modern művészeti központjának YOYO koncerttermében vette fel meghívott vendégeivel, akikkel a koncertblokkok mellett beszélgetett is.

A Portishead ütőhangszeres-DJ-producer vezérének, Geoff Barrow-nak és a fenti kép másik szélén álló Billy Fuller basszusgitáros-énekesnek a BEAK> nevű pszichedelikus posztrock/krautrock együttese már koncertezett Magyarországon is, a Kolorádó fesztiválon, ahová idén a 25 éves török származású brit dalszerző-gitáros-énekesnő Nilüfer Yanya is eljött volna Miss Universe debütalbumával (ha nem fújták volna le augusztus 15-ig a teljes magyar fesztiválszezont). A szintén 25 éves King Krule, azaz a vörös hajú angol gitáros-énekes Archy Marshall nálunk is szép kultusszal bír, a 2017-es The OOZ lemezének turnéjával két éve telt házas koncertet adott az A38 Hajón, de ezen a párizsi fellépésen már főleg idei Man Alive! albumának dalait játszotta.

a koncertfelvételeket és angol nyelvű beszélgetéseket váltogató (francia felirattal is választható) egyórás Echoes adás itt látható:

az előzetesként három hete már közzétett teljes félórás King Krule-koncert, az új dalok után zárásként két 2017-es számmal:

00:42 – Perfecto Miserable
04:44 – Alone, Omen 3
08:00 – (Don’t Let The Dragon) Draag On
11:25 – Cellular
14:40 – Underclass
18:28 – Energy Fleets
22:10 – A Slide In (New Drugs)
25:18 – The OOZ

King Krule februárban kiadott teljes Man Alive! albuma az eddigi klipekkel:

1. Cellular
2. Supermarché
3. Stoned Again
4. Comet Face
5. The Dream
6. Perfecto Miserable
7. Alone, Omen 3
8. Slinky
9. Airport Antenatal Airplane
10. (Don’t Let The Dragon) Draag On
11. Theme For The Cross
12. Underclass
13. Energy Fleets
14. Please Complete Thee

.
Nilüfer Yanya legutóbbi megjelenése a tavalyi debütalbumán szereplő Heat Rises dalnak a H34T RISES című őszi kislemezverziója volt, melyhez a klipet nővérével, Molly Daniel rendezőnővel forgatta őseik földjén, Isztambulban:

.
a BEAK> trió legutóbbi kiadványa a 2019 júniusában megjelent Life Goes On EP volt. . .

. . .de a zenekarvezető Geoff Barrow most a héten is kiadott egy lemezt, a brit író-rendező Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) idei DEVS tévésorozatának filmzenealbumát, melyet zeneszerzőtársával, Ben Salisburyvel és az Insects nevű bristoli duóval (a társszerzőként korábban Goldfrapp- és Massive Attack-dalokban is közreműködő Bob Locke és Tim Norfolk multiinstrumentalista-producerekkel) közösen jegyez:

Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03
Róisín Murphy: CooCool + Can’t Replicate – új számok DJ Koze közreműködésével
márc. 9., 0:39
Sleaford Mods feat. Perry Farrell: So Trendy – klipdal a Jane’s Addiction-frontemberrel
márc. 6., 18:07