A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Boy/Girl – a Strokes énekese és a Savages énekesnője együtt

2015. december 4., 14:16

A Savages londoni no wave/posztpunk csajkvartett már két dalt is közzétett a január 22-án Adore Life címmel megjelenő második albumáról (The Answer, T.I.W.Y.G.), és a lányok már a héten is szerepeltek itt egy Párizsban rögzített Eagles Of Death Metal-átirattal, de francia énekesnőjük most egy másik feldolgozást is bemutat: a legutóbb egy új Tindersticks-számban duettező Jehnny Beth (született: Camille Berthomier) ezúttal a Strokes-frontember Julian Casablancasszal énekli újra a Sort Sol dán posztpunk zenekar és a New York-i no wave díva Lydia Lunch 1983-as Boy/Girl című dalát.

Az 1978-as születésű Casablancas akkor találkozott a Savages-lányokkal, mikor 2014-ben a Strokes melletti másik zenekarának, a Voidznak a kíséretében turnézott Dél-Amerikában, és már idén áprilisban érkeztek hírek arról, hogy egy közös számon dolgozik Jehnny Beth-szel. A feldolgozást az énekesnő pasija, a Savages-producer Johnny Hostile (eredeti francia nevén: Nicolas Congé) javasolta a párosnak, és a Jehnnyvel még Párizsban rögzített alapokra Julian már Amerikában énekelte rá a maga részét (a duett december 18-án jelenik meg vinyl kislemezen, melynek B-oldalára Johnny készített egy remixet a közös felvételből).

boygirl

Az itt látható klip is két etapban készült: a Savages-kollaborátor olasz Giorgio Testi londoni felvételeihez a több Strokes-videót is jegyző amerikai sztárrendező Warren Fu forgatta hozzá a saját részét.

Jehnny Beth & Julian Casablancas: Boy/Girl

Sort Sol feat. Lydia Lunch: Boy/Girl – a dal 1983-as eredetije az 1984-es videoklippel:

a Sort Sol a mai napig létezik Steen Jørgensen énekes vezetésével – itt a Boy/Girl előadása egy 2011-es koncertjükről:

Lydia Lunch is aktív a mai napig, a budapesti A38 Hajón az elmúlt két év során kétszer is járt két különböző műsorral – itt van egy-egy összefoglaló a 2013-as és 2014-es koncertjéről is:

Brodka: Game Change – videoklip a lengyel énekesnő új Brut albuma elé
márc. 7., 23:07
April March & Olivia Jean: Palladium – francia-angol feldolgozáslemez Jack White kiadójánál
márc. 5., 23:51
Ladyhawke & Broods: Guilty Love – duettklip új-zélandi énekesnőktől
márc. 5., 9:26
No Rome, Charli XCX & The 1975: Spinning – közös dal
márc. 4., 18:28