A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Scorpions 2022-ben visszatér Budapestre!

2021. szeptember 29., 18:46

A legendás rockbanda visszatér egy új albummal és egy világkörüli turnéval! 2022 februárjában a Scorpions megjelenteti 19. stúdióalbumát Rock Believer címmel, majd útnak indul. A járvány alatt a zenekar visszavonult szülővárosuk, Hannover stúdiójába, és új dalokon kezdett dolgozni.

Klaus Meine szerint az új dalok azért olyan pörgősek és erőtől duzzadók, mint a 80 -as évekbeli albumaik, mert

„úgy vettük fel a lemezt, mint egy banda egy koncerten, ugyanabban a szobában ülve, pont mint a 80-as években.”

2022 nem csak ezért lesz különleges a zenekar számára: 50 évvel korábban, 1972. január 22-én jelent meg bemutatkozó albumuk, és kezdődött meg nemzetközi karrierjük. A Scorpions Rock Believer elnevezésű világkörüli turnéját Las Vegasban kezdi, ahol a csapat a Planet Hollywood Hotelben fog fellépni március 26. és április 16. között. Ezt követően átkelnek az Atlanti-óceánon, és elindulnak Európában, ahol kilenc országban játszanak, és végül hat németországi koncerttel zárnak.

„Annyi energiánk volt az album rögzítésénél, és annyira jól szórakoztunk, hogy alig várjuk már, végre újra élőben játszhassunk.” – mondja Matthias Jabs és Klaus Meine: „Soha nem volt még ilyen hosszú turnészünetünk, mint a járvány idején. Ez természetesen megnövelte az étvágyunkat, így most már alig várjuk, hogy visszatérhessünk a turnéra.”

A legendás csapat visszatér Magyarországra, 2022. május 30-án adnak koncertet a Budapest Arénában!

A Scorpions Németország első számú bandája és az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai rockzenekara. A mai napig több mint 120 millió lemezt adtak el, több mint 5000 koncertet játszottak, számtalan díjat nyertek, csillagot kaptak a hollywoodi Rock Hírességek sétányán, és olyan időtlen klasszikusokat készítettek, mint a Rock You Like A Hurricane, a Still Loving You és a Wind Of Change.
A budapesti koncertre jegyek október 1-én 10 órától kaphatók a Live Nation és a Funcode oldalán keresztül. Az exkluzív elővásárlási lehetőség a hivatalos rajongói klub és a Live Nation tagok számára szeptember 30-án 10 órától él.