A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sharon Van Etten a Sonic Youth-gitáros Lee Ranaldo új albumán +FRISSÍTÉS: a New Thing videoklipje

2017. június 14., 17:10

A 2011-ben feloszlott Sonic Youth tagságából volt már itt szó a basszusgitáros-énekesnő Kim Gordon kollaborációiról (J Mascis, Peaches, Glitterbust, Laurence Rothman stb.) és első szólódaláról, a gitáros-frontember Thurston Moore szólóalbumairól (The Best Day, Rock N Roll Consciousness) és a mellette maradt Steve Shelley dobos Sun Kil Moon-közreműködéseiről – most pedig jöjjön a negyedik tag, a gitáros-énekes Lee Ranaldo az új szólóalbumával, melyen az itt is besegítő doboskolléga és a Wilco-gitárhős Nels Cline mellett az igazi díszvendég a hat dalban is közreműködő Sharon Van Etten (aki a héten már Twin Peaks-fellépésével és egy Hercules & Love Affairtől kapott remixszel is feltűnt).

Az 1956-os születésű Ranaldo már Sonic Youth-tagsága alatt, 1987-től elkezdett szólólemezekkel előállni, a legutóbbi a 2013-as Last Night On Earth és az azt kiegészítő 2014-es Acoustic Dust volt The Dust nevű kísérőzenekarával (melyben szintén Steve Shelley dobol), de most ismét csak saját neve alatt ad ki albumot: a nagyrészt az amerikai regényíró Jonathan Lethem szövegeire épülő, 2015 tavaszától 2016 tavaszáig felvett és 2017. szeptember 15-én megjelenő kilencszámos Electric Trim közreműködői közt a teljes The Dust-tagság mellett a leginkább a Wilcóból ismert experimentalista gitárhős Nels Cline-t is megtaláljuk, de az igazi meglepeté Sharon Van Etten, aki a Ranaldóval énekelt Last Looks duett mellett még további öt dalban is vokálozik. Ezek egyike az első beharangozó számnak választott Circular (Right As Rain), melynek klipje az album születését végigkísérő Hello Hello Hello dokumentumfilm rendezőjének, Fred Riedelnek a munkája.

az albumhoz tartozó Hello Hello Hello dokumentumfilm előzetesei, egy korai verzió még 2015-ből Sharon Van Etten nélkül. . .

. . . és a végleges 2017-es, melyben az énekesnőt a lemez Last Looks című duettjének felvételei közben is láthatjuk és hallhatjuk:

az Electric Trim album címadó szerzeménye akusztikus szólóverzióban egy tavaly őszi A Take Away Show videón:

.
FRISSÍTÉS: a lemez Sharon van Ettennel felvett számai közül július 17-én a New Thing című záródal kapott videót, mely egy hetvenes évek végi japán JVC 3100R rádió/tévé videokapszula körül forog!

.

az album számlistája és borítója:

Lee Ranaldo: Electric Trim (2017)

Moroccan Mountains
Uncle Skeleton
Let’s Start Again
Last Looks (with Sharon Van Etten)
Circular (Right As Rain)
Electric Trim
Purloined
Thrown Over The Wall
New Thing

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39