A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Spotify törli a jelenlegi ingyenes szolgáltatását

2015. augusztus 12., 12:41

A Digital Music News értesülései szerint, a Spotify megszünteti a jelenleg 60 millió felhasználó által használt ingyenes szolgáltatását. Nem kell megijedni és egyből törölni az alkalmazást, a cég ugyanis egy új kipróbálási lehetőséget kínál a leendő felhasználóinak, de ez jóval limitáltabb lesz a jelenleginél.


A Spotify vezetősége ugyanis rájött, hogy az ingyenes verzió a legtöbb felhasználó számára bőven elegendő. Emiatt pedig a Spotify nagyon veszteségesen üzemel, és tulajdonképpen a befektetők pénze nélkül régóta csődbe ment volna. Jelenleg 20 millió aktív előfizetője van a szolgáltatásnak. Az új üzleti modell viszont kérdéses, hogy mennyire fogja ösztönözni a potenciális vásárlókat arra, hogy fizetősen használják tovább az appot. A limitáció ugyanis talán még a Spotify használatától is elveszi majd egy átlagos felhasználó kedvét.

A Spotify hamarosan egy újabb lépést tesz a kizárólag prémium szolgáltatások biztosítása felé. A döntés azt fogja jelenteni, hogy néhány zeneszám nem lesz elérhető, vagy csak nagyon rövid ideig lesz hallható az ingyenes streaminget használók számára.

import-your-spotify-playlists-into-apple-music.1280x600

Ez alapján az új rendszerben a felhasználók csak pár előre meghatározott dalt hallgathatnának meg egy-egy albumról. Elképzelhető az is, hogy nő a reklámok száma, pedig már jelenleg is idegesítő. Sajnos több információt nem közöltek, például azt sem, hogy lesz-e egyáltalán lehetőségünk átugrani egy zeneszámot. Egy biztos: így több tízmillió felhasználó élménye romlik majd. A Spotfiy hivatalos közleményt még nem adatott ki, ezért a változás pontos dátumát sem tudni, de várhatóan 2 hónap múlva lesz esedékes, amikor a zenei kiadókkal kötött szereződést kell megújítani.

https://youtu.be/N_tsgbQt42Q

forrás: imagazin

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33