A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Sun Kil Moon és a Faith No More énekese David Bowie-dalt dolgoz fel

2016. február 2., 8:49

David Bowie halála óta rengeteg tisztelgő feldolgozással álltak elő zenészkollégák (Madonna, Bruce Springsteen, Elton John, Robbie Williams és Rufus Wainwright, Miguel, Passenger, a National-, Spoon- és Afghan Whigs-frontemberek, R.E.M.- és Wilco-tagok vagy az Arcade Fire házaspárja), de most jöjjön egy olyan, ami albummegjelenésre készült. A Faith No More-énekes Mike Patton és a Sun Kil Moon-főnök Mark Kozelek alig egy hete adtak ki egy-egy új lemezt (az előbbi a Nevermen szupergrupp debütalbumát, az utóbbi a Jesu/Sun Kil Moon kollaborációt), de múlt hétvégén már együtt énekeltek fel számokat Kozelek új feldolgozásalbumára, köztük egy Bowie-dalt is.

Kozelek már Red House Painters nevű kilencvenes évekbeli együttesének lemezeire is többször rögzített átiratokat híres dalokból, és később szólóban több komplett feldolgozásalbumot is kiadott: a 2013-as Like Rats anyagából az Onward című Yes-átiratot például egy friss mozifilmben, az Ifjúságban is láthatjuk és hallhatjuk tőle, a tavalyi Sun Kil Moon-turnén pedig az I Got You Babe és a Nick Cave 15 éves fiának halálakor műsorra tűzött The Weeping Song is állandó darab volt.

Mark Kozelek Sings Favorites című követező feldolgozásalbuma május 27-én jelenik meg, többek között Modest Mouse-, Bob Seger– és Waylon Jennings-dalok zongorás átirataival. Az eredeti tervek szerint Mike Patton csak az I’m Not In Love című 10cc-sláger feldolgozásában vokálozott volna, de David Bowie halála után Kozelek a Win cím is számot is beválogatta (kedvenc Bowie-albumáról, az 1975-ös Young Americans nagylemezről), és ahhoz is a Faith No More énekesét kérte fel duettpartnernek.

A január 29-én rögzített közös Win feldolgozásuk premierjét a Sun Kil Moon honlapján tartották (ha a lejátszó elsőre nem jelenik meg az alábbi mezőben, érdemes ráfrissíteni az oldalra).

FRISSÍTÉS: a feldolgozás a YouTube-on!

.
a Bowie-dal 1975-ös eredetije:

kozelek-patton

.
a feldolgozáslemez borítója és számok listája
– mint látható, pop-rock (Modest Mouse: Float On, Bob Seger: Mainstreet), country (Waylon Jennings: Amanda), népdal (Cindy), karácsonyi ének (O Holy Night), musical- (Send In The Clowns – Egy nyári éj mosolya) és filmbetétdal (Moon River – Álom luxuskivitelben, Somewhere Over The Rainbow – Óz, a csodák csodája) egyaránt akad a köztük, míg a varietésztenderd Something Stupidot valószínűleg a lemez bejelentett női közreműködőjével, a Low-énekesnő Mimi Parkerrel közös duettként hallhatjuk majd:

Mark Kozelek Sings Favorites (2016)

01 Send In The Clowns
02 Moon River
03 Win
04 I’m Not In Love
05 Amanda
06 O Holy Night
07 Mainstreet
08 Somewhere Over The Rainbow
09 Get Along Home Cindy
10 Another Day
11 Float On
12 Something Stupid

kozelek-favorites

Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30
Billy Nomates: Balance Is Gone + Blue Bones – klipdalok az angol énekesnő új CACTI albumáról
szept. 18., 17:52
Björk: Ovule – újabb klipdal a Fossora album elé
szept. 14., 17:45