A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az idei Super Bowl zenei produkciói: The Weeknd, H.E.R., Miley Cyrus, Joan Jett, Billy Idol

2021. február 8., 3:26

A Blinding Lights megaslágerével és After Hours nagylemezével a tavalyi év legsikeresebb előadói közt jegyzett kanadai R&B-pop énekes The Weeknd idén február elején kiadott egy The Highlights című greatest hits albumot és bejelentett jövőre egy kibővített világturnét (benne 2022. november 4-re egy Budapest Sportaréna-koncertet is), múlt éjszaka pedig fellépett a Super Bowl félidejében is. A profi amerikai futball-bajnokság nagydöntőjéhez kapcsolódó zenei produkciókban rajta kívül Eric Church, Jazmine Sullivan, H.E.R., Miley Cyrus, Joan Jett és Billy Idol is szerepelt.

A floridai Tampa városában a Raymond James Stadionban rendezett 55. Super Bowl felvezető délutáni pre-show koncertjét Miley Cyrus adta (Joan Jett és Billy Idol és közreműködésével), az America The Beautiful című hazafias dalt a többszörös Grammy-díjas gitáros-énekesnő H.E.R. (született: Gabriella Wilson, 1997) adta elő, az amerikai himnuszt pedig a country-rock gitáros-énekes Eric Church és az R&B díva Jazmine Sullivan.

Ami a 30 éves The Weeknd (polgári nevén: Abel Makkonen Tesfaye) produkcióját illeti, ő az est zenei főszereplőjeként a mérkőzés félidejében a tőle megszokott vizuális extravaganciával vezetett elő egy negyedórás összeállítást nagy slágereiből, a Can’t Feel My Face, Earned It és The Hills című 2015-ös klipdalaitól a Starboy és I Feel It Coming című Daft Punk-kollaborációin át a bevezetőben említett Blinding Lightsig és az idén videoklipet kapó Save Your Tearsig.

(Intro)
Starboy
The Hills
Can’t Feel My Face /After Hours
I Feel It Coming
Save Your Tears
Earned It
(House Of Balloons)
Blinding Lights

.
összevetésként két novemberi The Weeknd-csúcsprodukció a szaxis Kenny G-vel, az In Your Eyes és Save Your Tears című dalokkal. . .

. . .és az utóbbi szám januári Cliqua-klipje a lázálom-narratívában a kötések lekerülése utáni groteszkre plasztikázott ábrázattal:

a Super Bowl-fellépés beharangozó videosorozata:

.
az amerikai himnusz Eric Church és Jazmine Sullivan énekével:

.
az America The Beautifult egy dögös gitárszólóval előadó H.E.R.  . . .

. . .aki pár nappal korábban tette közzé a Judas And The Black Messiah mozifilm Golden Globe-díjra jelölt Fight For You című betétdalát:

.
Miley Cyrus délutáni felvezető koncertjén Billy Idol és Joan Jett voltak a sztárvendégek:

.
a Super Bowlhoz könnyűzenei előadók közreműködésével készült reklámok idei csúcsa: Bruce Springsteen, aki korábban nem reklámozott semmit saját zenei produkcióin kívül, újraegyesíti az Egyesült Államokat egy Jeep-kisfilmben!

.
a Papp László Budapest Sportarénába 2022. november 4-re meghirdetett The Weeknd-koncert a szervező Live Nation oldalán:
http://www.livenation.hu/show/1327187/the-weeknd-the-after-hours-tour/budapest/2022-11-04/hu

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08