A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A titkos kapocs Justin Bieber és a The Who közt

2016. március 23., 15:57

Pete Townshend és Roger Daltrey szerint a popszakma fél évszázad során átalakult, de nem rosszabb, csak más lett. A The Who tagjai szerint Justin Biebert is épp az teszi legitimmé, mint egykor őket: egy generáció hangjának hallatása.

petetowns

„Eltelt ötven év, de még mindig nem sikerült egészen egymásra hangolódnunk. Egyszerűen túl sok mindenről vélekedünk másként, ám talán mindig is ez volt a működésünk kulcsa” – elmélkedett Roger Daltrey-vel való The Who-n belüli zenekari nexusáról Pete Townshend az amerikai Forbes magazinnak adott villáminterjújában. A frontember immár évek óta egy alapítványon keresztül főként kamaszkorú rákbetegeket támogat, saját bevallása szerint megkérdőjelezhetetlen okból.

„Életem egyik legnehezebb időszakaként éltem meg a 12-14 éves korom közti intervallumot. 19 évesen kezdtem dalokat írni, akkor született a My Generation is, amelynek a rajongói kevéssel fiatalabb, 16-18 éves gyerekek voltak. 19 évesen már pontosan tudtam, mit csinálok, mire vagyok képes, ezt azonban nem mondhattam el a fiatalabb önmagamról ” – állította  Townshend, aki szerint a kamaszkor első éveiben érzi magát az ember a legtörékenyebbnek, legsebezhetőbbnek.

Townshend együttese a mai napig aktív, a gitáros pedig fél évszázados távlatból úgy érzi, rálátása van a poptörténelem ívére. „A zeneipar ma is ugyanúgy él s virul, ugyanúgy a fiatalokról szól. Roger március 1-én, egy napon ünnepelte a születésnapját Justin Bieberrel: kettejük közt épp ötven év van. A szakma ma egészen máshogy működik, mint egykor, ezt Justin példája is bizonyítja. Azonban tagadhatatlan, hogy ő is ugyanazt teszi, mint egykor mi mindnyájan tettünk: a nagyközönség szemei előtt éli meg a saját kamaszkorát és cseperedik szép lassan felnőtté.”

Címkék: