A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Tíz kicsi néger a legnépszerűbb Agatha Christie regény

2015. szeptember 17., 10:46

A Tíz kicsi néger című regény a magyar olvasók kedvence a májustól augusztus végéig tartó szavazás szerint. Agatha Christie legismertebb könyve a Gyilkosság az Orient expresszen valamint a Halál a Níluson című krimiket előzte meg. A három legnépszerűbb regényt októberben egy kötetben jelenteti meg az Európa Könyvkiadó.

Agatha+Christie+1+pile+of+books

Agatha Christie magyar rajongói augusztus végéig szavazhattak kedvenc könyvükre az Európa Könyvkiadó oldalán, ennek eredményét az írónő születésének 125. évfordulóján, szeptember 15-én hozta nyilvánosságra a kiadó. A mesterműnek tartott Tíz kicsi néger a szavazatok 26%-át kapta, megelőzve ezzel két népszerű Poirot-történetet: a Gyilkosság az Orient expresszen valamint a Halál a Níluson című krimiket.

A magyar Christie-rajongók a nemzetközi szavazáson is voksoltak kedvencükre: az amerikai, az angol és a brazil olvasók mellett ők voltak a legaktívabbak. Mindkét szavazást a Tíz kicsi néger nyerte.

Christie legfurfangosabbnak tartott regényében tíz ismeretlen kap meghívást egy pazar villába, amely egy sziklás, elhagyatott szigeten áll. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be.

A Tíz kicsi négerből világszerte több mint 100 millió példányt adtak el, számos filmadaptáció készült belőle, és 1943-ban Agatha Christie még egy színpadi változatot is írt a könyvből. Télen mutatják be azt a háromrészes minisorozatot, amelyet a BBC forgatott Agatha Christie legsikeresebb regényéből.

Az Európa Könyvkiadó októberben egy kötetben jelenteti meg azt a három krimit, amelyet a magyar olvasók leginkább szeretnek: a Tíz kicsi néger, a Gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson a című regényeket.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33