A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A TOOL újra Budapesten!

2023. november 14., 11:40

A TOOL tavaszra bejelentette várva várt visszatérését Európába, és tavalyi koncertjük után újra eljönnek Budapestre is: június 13-án a Budapest Arénában lépnek fel. Ahogy a múltkor is írtuk: ennél jobb hír az idén már nem lesz, több hírt már nem is kell elolvasni.


A TOOL tavaly május 24-én lépett fel a Budapest Arénában, és akkora élmény volt, hogy úgy gondoltuk: egy életre elég lesz, de így most akkor két életre elég élményt kap az, aki újra megnézi őket.
Az együttes új európai turnéjával kapcsolatos híreket a Los Angeles-i székhelyű zenekar különösen mozgalmas időszaka után jelentették be. A négyes – Danny Carey (dob), Justin Chancellor (basszusgitár), Adam Jones (gitár) és Maynard James Keenan (ének) – jelenleg egy észak-amerikai turné kellős közepén tart, amely februárban ér véget. Az elmúlt öt hónapban a TOOL az Aftershock, a Welcome to Rockville, a Louder Than Life és a Sonic Temple Arts & Music fesztiválok főszereplője volt, valamint felléptek a Power Trip fesztiválon is, amelyről a Metal Hammer a következőket írta: „egyedülálló művészetük észbontó, örömteli bemutatója, egy spirituális élmény, amely túllép a műfaji határokon.”

A teljeskörű jegyértékesítés november 17-én 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. Előtte a TOOL Army tagjainak van lehetősége előzetes jegyvásárlásra ma 10 órától, az első 48 órában kizárólagos jelleggel. Hozzájuk a regisztrált Live Nation tagok november 16-án 10 órakor csatlakozhatnak, élve elővásárlási lehetőségükkel. Limitált számú VIP csomag is kapható, már az első pillanattól kezdve. Néhány csomag a premium jegyek mellett tartalmaz még többek között lehetőséget a hangbeálláson való részvételre, a bandával történő közös csoportfotóra, illetve exkluzív ajándéktárgyakat is. Európában a koncerteken a Night Verses lesz az előzenekar.

A TOOL 1990-ben alakult, eddig öt stúdióalbumot adtak ki: Undertow (1993), Ænima (1996), Lateralus (2001),10,000 Days (2006), és Fear Inoculum (2019); valamint két EP-t: 72826 (1991) és Opiate (1992), illetve egy Salival (2000) című, limitált számban megjelentetett boxot. A zenekar 4 GRAMMY®-díjat nyert: a Legjobb Metál Előadásért – 1998 Ænima, 2002 Schism, és 2020 7empest – valamint az Év Hangfelvételéért 2007-ben, a 10,000 Days albumért.

Az Open Air Rádió korábbi TOOL adásait itt hallgathotod meg:

Radio Grungery.

Rockers’ Paradise.

Fotó: Travis Shinn

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57