A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Veils fellépése és Dean Hurley aláfestő zenéi a Twin Peaks sorozatban

2017. augusztus 21., 8:27

A David Lynch-féle Twin Peaks sorozat negyedszázad után visszatérő idei szezonjának koncertjelenet-fellépői (Chromatics, The Cactus Blossoms, Au Revoir Simone, Trouble, Sharon Van Etten, Nine Inch Nails, Hudson Mohawke, Rebekah Del Rio, Moby, James Marshall, Lissie) közt a mai epizódban került sorra az angol dalszerző-gitáros-énekes Finn Andrews, aki The Veils nevű pop noir zenekara élén a Run The Jewels-tag El-P közreműködésével készült – és emlékezetes horrorklipet is kapó – Axolotl című dalt adja elő a tavalyi Total Depravity albumról (melyen Lynch zenei jobbkeze, Dean Hurley is besegített).

A rendező filmjeinek zenei szerkesztőjeként és lemezeinek társszerző-hangmérnök-producer-zenésztársaként ismert Hurley a Veils-album In The Nightfall című dalán dolgozott Finn-nel, de más számokat is mutatott Lynchnek a zenekar készülő lemezéről, és amikor az Axolotl keverése megérkezett, az azonnal fellelkesítette a rendezőt („mintha Gene Vincent egy hiphop producerrel dolgozott volna!”), és így el is dőlt, hogy ez a dal is bekerül a Bang Bang Bar műsorába.

A 15. epizódban, melyben a ZZ Top-féle Sharp Dressed Man és Otis Redding I’ve Been Loving You Too Longjának koncertverziója is elhangzik felvételről, a záró koncertjelenetben a gitáros-énekes Finn Andrewst a Veilsből csak két tag, a basszistalány Sophia Burn és a fenti fotókon is látható billentyűs Uberto Rapisardi kíséri.

.
az Axolotl című dal Tu Neill rendező tavalyi horrorklipjével. . .

. . .és élőben a teljes zenekarral egy novemberi KEXP-rádiófellépésen:

.
Dean Hurley egy mai KEXP-rádióadásban az új Twin Peaks epizódba került számokról és a Veils közreműködéséről mesél:

Dean Hurley augusztus 6-án megjelent Anthology Resource Vol. 1: △△ albuma, melyre az új Twin Peak sorozathoz készített instrumentális ambient aláfestő zenéit gyűjtötte egybe:

ráadásként itt a Slow 30’s Room című Hurley/Lynch-kompozíció is a 8. részből:

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47