A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A világ nyolcadik csodája: megjelent Ozzy Osbourne új albuma, klipje, és májusban még láthatod őt élőben

2022. szeptember 14., 12:34

„Az ember, aki eddig is két ember életét élte le, Ozzy Osbourne megjelentette 13. szólólemezét, a Patient Number 9-t, és arról most a One of Those Days című szám klipjét, amiben nem más, mint Eric Clapton vendégeskedik. Ha minden jól megy, Ozzyt utolsó turnéján még láthatod jövőre, május 17-én a BS-ben.

Azzal együtt, hogy az új album második, Immortal című számát azzal nyitja Ozzy: „I’ll never die, because I’m immortal”, vagyis: „Sose halok meg, mert halhatatlan vagyok”, a Sötétség egészségileg sajnos régóta gyengélkedő Hercege többször őszintén reflektál saját állapotára, például, amikor azt énekli: „My heart’s beating, buried alive” („Ver a szívem, élve eltemetve”), vagy azt: „God only knows what’s going on / My life has become the setting sun” („Csak Isten tudja, mi zajlik itt, az életem a lenyugvó nap lett”).

Ezek után pláne nem értjük, miért kötött bele annak a dalnak egyik sorába, Eric Clapton, amiben közreműködik, de Ozzy elmondása alapján először nehezményezte azt a mondatot, hogy: One of those days that I don’t believe in Jesus”, vagyis: „Vannak olyan napok, amikor nem hiszek Jézusban.”

Próbálták átírni a szöveget, de minden más megoldás hülyén hangzott, így maradt az eredeti változat, amiről Ozzy azt mondta: „Ez nem egy Jézus-ellenes dal, hanem azokról a napokról szól, amikor minden kurva szarul megy, és majd megőrülsz, hogy rendbe tudd tenni a dolgokat.”

A lemezen Clapton mellett szerepel még Jeff Beck, a Pearl Jamből Mike McCready, a Foo Fighters idén márciusban elhunyt dobosa, Taylor Hawkins, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, a Metallica basszusgitárosa, Rob Trujillo és a Guns N’ Roses basszusgitárosa, Duff McKagan.

E névsor elolvasása után az albumot itt tudod azonnal meghallgatni, itt pedig az új klip, a One of Those Days:

Ozzyt utoljára élőben utolsó világkörüli turnéján láthatod, aminek budapesti állomása május 17-én lesz a BS-ben. Jegyeket itt vehetsz a koncertre. 

Facebook-esemény

Itt az új CULT szám!
szept. 13., 15:56