A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A VOLT Fesztivál közönsége legeslegelőször fog tudni a klímaváltozásról – „Míg az egyik héten fázunk, a másikon hőgutát kapunk”

2015. július 5., 10:18

Áder János ugyanazt nem tudja elfogadni, mint Sting. Mivel a Kárpát-medencében hamarabb érződnek a klímaváltozás negatív hatásai, a VOLT Fesztiválon részt vevők mindenkinél előbb értesülhetnek erről. Nem kell ahhoz időjósnak lenni, hogy leszögezhessük: mivel a VOLT az első a szezonális nagyfesztiválok között, aki a Balaton Soundra vagy a Szigetre megy, le lesz maradva.

1425214895481

„Nem tudom elfogadni azt, hogy amiről tudjuk biztosan, hogy bekövetkezik, tudjuk biztosan, hogy rossz lesz, hogy kárt fog okozni, hogy nagyon sok ember számára szenvedést jelenthet – hogy ez ellen ne tegyünk semmit sem addig, amíg van lehetőség a kezünkben” – fogalmazott Áder János.Az államfő, akinek szavai teljes szinkronicitást mutatnak Sting fohászával, meglátogatta a VOLTot, azaz: személyesen tekintette meg az eseményt, így feltehetően a klímaváltozással kapcsolatos előkészületeket is.
A környezettudatos magatartás erősítésében mindig élen járó VOLT az idén csatlakozott az államfő nevével fémjelzett környezetvédelmi kampányhoz, melynek üzenete egyszerű: Mentsük meg a bolygónkat! A szervezők abban bíznak, néhány másodperce mindenkinek van arra, hogy a 21. század sikerrel befejeződjön, és együtt ünnepelhessük a 100. VOLT Fesztivált. Addig nem árt figyelni és cselekedni.

Áder János szerint a Kárpát-medence más térségeknél jobban érintett: „míg az egyik héten fázunk, a másikon hőgutát kapunk, míg az egyik héten a belvízzel küszködünk, két héttel később már az aszály okoz gondot”. Úgy fogalmazott: ha nem teszünk semmit, az komoly gondot okoz a gazdáknak és az országnak is, ezért igyekszik minden lehetséges fórumon felhívni a figyelmet a jelenségre. Bár nem hangzott el konkrétan, milyen szerep jut a nagy közös programban a fesztiválozóknak, a helyszínen járva azt tapasztaltuk: mindenki teszi a dolgát.

A köztársasági elnök május elején jelentette be, hogy az elobolygonk.hu honlapon kampányt indít, csatlakozva Al Gore volt amerikai alelnök kezdeményezéséhez. Al Gore – akit klímavédelmi, környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal tüntettek ki – célja az, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a decemberi párizsi klímacsúcs előtt, ezzel nyomást gyakorolva a csúcson részt vevő állami vezetőkre, hogy egy ambiciózusabb, elkötelezettebb, nagyobb felelősségről tanúskodó megállapodásról döntsenek. Az elobolygonk.hu honlapon ehhez a kampányhoz lehet csatlakozni.

Áder János szerint nem szükséges évszázadokat visszamenni az időben, vagy az embereknek csökkenteniük a komfortfokozatukat, de az kívánatos, hogy takarékosan, ne pazarló módon igyekezzenek használni az energiaforrásokat. “Mindazt, amit a természettől elveszünk, hagyjuk, hogy a természet a maga reprodukciós képessége szerint pótolhassa, lehetőséget biztosítva az újbóli felhasználásra” – mondta az elnök.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57