A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását

2024. február 18., 9:14

A hír Valentin napi utánlövésnek is tökéletes, merthogy a zenekar 20 évvel ezelőtt, pont Valentin napon alakult meg a Los Angeles-i Fairfax Boulevard egyik kis stúdiójában, az új dalt pedig idén Valentin napon osztották meg a rajongókkal. A 2000-es évek indie robbanásának egyik legfontosabb, csupa nőből álló zenekarának olyan slágereket köszönhetünk, mint a Billie Holiday vagy a Love Is To Die.

A 20. évforduló apropóján Emily Kokal, Theresa Wayman, Jenny Lee Lindberg és Stella Mozgawa négyese egy kétdalos EP-vel lepte meg a rajongókat, ami március 22-én digitális és fizikai formátumban is megjelenik majd a Rough Trade Records kiadó gondozásában. Az egyik dal (Common Blue) már megérkezett róla. A zenekar egy amerikai turnét is bejelentett, európai dátumokról pedig sajnos egyelőre nincs hír.

A Common Blueval egy kétéves kihagyást követően tér vissza a Warpaint. A megjelenés különlegességét az is adja, hogy egyúttal első kiadójukhoz is visszatértek: a Rough Trade Records még 2008-ban, Exquisite Corpse című kislemezüknél figyelt fel rájuk, majd 2010-es The Fool című debütalbumukat és következő két lemezüket is náluk adták ki. A tagok elmondása szerint remek érzés volt ismét együtt dolgozni az ottani barátaikkal, akikre szinte családként tekintenek. Az új szerzeményekkel tisztelegni szerettek volna ezen meghatározó időszak, és valamennyi közösen szerzett dal és élmény előtt: „Egy hihetetlen utazás volt, ami a világ számtalan pontján számtalan csodás emberrel összehozott minket. Tele van a szívünk.”

A Common Blue egy lepkéről kapta a nevét, és a szabadság megtapasztalására inspirál. „Újra és újra felemelkedni, létrán felmászni az égbe, és elraktározni a látványt, akár egy pillangó. Minden lehetséges… Addig nincs végem, amíg nincs vége” – összegezte a dal mondanivalóját Theresa Wayman.

(Borítókép: Richard Ramirez)