A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A WC-jelmezbe öltözött St. Vincent bemutatott egy szép új dalt

2016. június 29., 17:43

A 2014-ben a legjobb női albumot jegyző amerikai dalszerző-gitáros-énekesnőtől, St. Vincenttől az elmúlt egy évben csak egy Chemical Brothers-közreműködés (Under Neon Lights) és egy Rolling Stones-feldolgozás (Emotional Rescue) jelent meg, de élőben is csak egyetlen új szerzeményt mutatott be (az Everyone You Know Will Go Away-t a David Byrne-féle Contemporary Color műsorban). Ahhoz képest, hogy legutóbb egy Marc Jacobs-divatkampányban szerepelt, múlt éjszaka már WC-nek öltözve énekelt egy vadonatúj dalt egy jótékonysági segélykoncerten – ahol Rufus Wainwright és Father John Misty is fellépett.

St. Vincent dobosának, a fenti képen is látható szemüveges Matt Johnsonnak az egyetlen gyermeke, Jasper Johnson februárban egy roham során anoxiás agykárosodást szenvedett, és évekig tartó gyógykezelésre van szüksége a rehabilitációjához – ennek költségeihez járulnak hozzá a zenészbarátok jótékonysági koncertekkel (Matt nagyon szeretett figura a szakmában, két évtizede még Jeff Buckley, egy évtizede pedig Rufus Wainwright dobosa volt, de rengeteg más előadóval is dolgozott együtt).

matt-jasp

A májusi első segélykoncerten a Cardigans-énekesnő Nina Persson, Joan As Police Woman és az Elysian Fields is fellépett (Matt ez utóbbi együttesben is dobol), múlt éjszaka a New York-i Le Poisson Rouge klubban tartott újabb rendezvényen pedig rajtuk kívül már Rufus Wainwright, Father John Misty és St. Vincent is ott volt.

A művésznő az alkalomra kosztümös performansszal is készült, ahol állat- és mesefiguráknak öltözött zenészei között ő maga víztartályos WC-ként lépett színpadra, és a mintegy 400 nézőnek (köztük a színpad előtt álló barátnőjének, Cara Delevingne-nek) a pár jól ismert szám mellett egy vadonatúj dalt is elénekelt – egy ódát New Yorkhoz és a szeretteihez, akik elköltöztek onnan (időközben persze már maga St. Vincent is vett egy Los Angeles-i lakást). FRISSÍTÉS: ez az új dal New York címen szerepelt a setlisten, és az Instagram-videók után egy nappal már a YouTube-ra is felkerült egy bővebb felvétel is az előadásáról!


.

.
a Teenage Talk című tavalyi dal előadása:

.
az Elysian Fields, szintén Matt Johnsonnal a doboknál:

.
egy kép Joan As Police Woman, azaz a multiinstrumentalista-dalszerző-énekesnő Joan Wasser fellépéséről:

.
Rufus Wainwright és Father John Misty a jótékonysági koncerten:

Well @rufuswainwright and @fatherjohnmisty showed up tonight

Nathan Linegar (@nrossl) által közzétett fénykép,

Iggy Pop: Hero – Neu!-feldolgozás az eredeti zeneszerző-gitárossal, Michael Rotherrel
jún. 26., 16:24
Gorillaz feat. Thundercat: Cracker Island – új kislemezdal
jún. 22., 19:14
Starcrawler: She Said – klipdalok az új albumról + az énekesnő szereplése Father John Misty videójában
jún. 18., 18:31
Röyksopp – dalok az idei Profound Mysteries album II-es számú folytatásáról
jún. 15., 17:54