A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A White Lung és a Black Mountain-frontember őrült Halloween-klipje

2015. október 31., 20:27

Halloween alkalmából egymás után érkeznek a vicces kedvű zenészektől a meglepetések – lásd az Arcade Fire-öcsi Will Butler X-akták/Twilight Zone klipjét, a Kasabian Addams Family-átiratát vagy Marissa Nadler akusztikus Danzig-feldolgozását! Az egyik legjobb produkció Kanadából jött: a csajvezetésű White Lung punk-rockerei a Black Mountain és Pink Mountaintops pszichedelikus rockzenekarok nagy szakállú frontemberével készítettek egy közös dalt – és egy őrült klipet – a különleges kollaborációkra épülő CONS EP-sorozathoz.

A Converse tornacipőcég által támogatott rengeteg zenei projekt közül a stilárisan legradikálisabbnak számító CONS széria idei harmadik szezonjában eddig a garázs-rocker Hanni El Khatib a rapper Freddie Gibbsszel, a Dinosaur Jr.-vezér J Mascis a Sonic Youth-dáma Kim Gordonnal, a Wu-Tang Clan-tag GZA pedig a Wavves-frontember Nathan Williams elektronikus alapú Sweet Valley duójával készített egy-egy közös felvételt.

A CONS EP Vol. III ma megérkezett negyedik (és egyben záró) száma két vancouveri előadó kollaborációja: a szakállas gitáros-énekes Stephen McBean immár 11 éve vezet két párhuzamosan működő együttest (a pszichedelikus ős-prog-rockos Black Mountain mellett a Pink Mountaintops egy fokkal lazább és modernebb hangzású kollektíva), míg a White Lung a helyi punk/garázsrock színtér egyik legmenőbb zenekara, melyben a vagány szőke énekesnőt, Mish Way-t a doboscsaj Anne-Marie Vassiliou és a gitáros Kenneth William kíséri (a női basszusgitáros posztján több csere is volt náluk, a legutóbbi turnéjukra például a kaliforniai Deap Vally csajduó frontleányát, Lindsey Troy-t kérték fel basszusozni, de az alábbi hivatalos zenekarképen trióként szerepelnek).

whitelung

A White Lungból és a Pink Mountaintopsból összevont Pink Lung név alatt jegyzett Chinese Watermelon című duettet Stephen és Mish együtt írták, és a bizarr klip elején az előbbi az utóbbi mellkasából bújik elő aranyszínűre festett testtel, mielőtt közösen elrepülnének, de közben a gitáros és a boszorkánynak öltözött doboslány is kap néhány vicces jelenetet.

a CONS EP Vol. III korábbi felvételei:

.
mutatóba itt van két-két tavalyi klipdal mindkét zenekar legutóbbi lemezéről:

az In Your Home és a Drown With The Monster videója a 2014-es Deep Fanatsy című harmadik White Lung-albumról:

.
az Ambulance City és The Second Summer Of Love című dalok a Pink Mountaintops 2014-es Get Back albumáról:

.
ráadásként egy koncertfelvétel Stephen McBean másik együttesének, a Black Mountainnek a 2015-ös nyári turnéjáról, mely a zenekar címnélküli első albumának tízéves jubileumát ünnepelte és egészen a bécsi Arenáig eljutott – ez itt a lemez Don’t Run Our Hearts Around című dala a párizsi fellépésen:

a White Lung dobosnője, Anne-Marie Vassiliou és Stephen McBean a klipforgatáson:

whitelung-pink2

James: All The Colours Of You – a manchesteri zenekar új albumának címadó dala
márc. 2., 13:56
The Psychedelic Furs: Wrong Train – klip a három évtized után megjelent új albumhoz
márc. 1., 18:35
Villö Acetone: Kickback – videoklip + Acetone Klán-koncertközvetítés
febr. 28., 23:59
Son Lux: A Different Kind Of Love – a részben Budapesten készült Tomorrows trilógia záró lemezéről
febr. 27., 21:00