A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A White Stripes hangmérnökével dolgozik Londonban a BABEL

2016. február 15., 13:58

„Azért is Anglia, hogy megtaláljuk, honnan ered az a zene, ami a fejünkben már kattog egy ideje. Szeretnénk minél hitelesebben megszólaltatni és ehhez kicsit visszamegyünk a gyökerekhez. A B A B E L énekese, Ipolyi-Gáts Hunor az angliai utazáról.
A zenekar ma fellép Budapesten, az Instantban, majd elindul Angliába, ahol február 27-én a legendás londoni Denmark Streeten (a „hangszerboltok és hangszerészek utcájában”), a The Alleycat Barban ad koncertet. A zenekar a kint töltött három hét alatt fellép még az ugyancsak neves londoni Dublin Castle klubban, de koncertezik majd Brightonban, Cambridge-ben és Guilfordban is.

babel_1

A B A B E L a korábban többek közt a White Stripes-szal dolgozó Liam Watson Toe Rag nevű stúdiójában több új dalt is rögzít, melyek az együttes előreláthatóan április közepén megjelenő új, angol nyelvű EP-jén kapnak majd helyet. A zenekar a klasszikus, analóg stúdióban klasszikus módon, szalagra rögzíti a számokat.
Az öttagú B A B E L 2013. végén alakult Budapesten. Ipolyi-Gáts Hunor – ének, Sidó Attila – gitár, Áldott András – gitár, Kocsis Zoltán – basszusgitár és Balasi Ádám – dob rockot/indie rockot játszik, magyar és angol nyelvű szövegekkel. „Energia, lendület, dinamizmus, hangerő, hangerő és még több hangerő” – ez zenéjük kulcsa saját meghatározásuk szerint.
2014-ben már több nyilvános fellépésen és sikeres tehetségkutatón voltak túl, 2015 tavaszán pedig a zenekar bejutott a Nagy-Szín-Pad verseny döntőjébe, ahol még többen felfigyeltek rájuk és sorra kapták a meghívásokat a nyári fesztiválokra.
2014-es bemutatkozó lemezüket tavaly követte a Part című nagy lemezét, mely a közönség és kritika elismerését is kivívta.
A tagok mindannyian a Kőbányai Zeneiskolába jártak – voltaképpen ott kezdték a közös zenélést. Zenéjükre egyszerre volt hatással a klasszikus beat/rock, a Beatles és a Led Zeppelin, a kilencvenes évek amerikai grunge zenéje és a stoner zenekarok (többek közt a Queens Of The Stone Age) zúzós és elszállós világa is. Koncertjeik izgalmasak és változatosak: egyfajta „érzelmi hullámvasútra ültetik” a hallgatóságot, jó érzékkel adagolják a finom és a súlyosabb elemeket.

Facebook elérés.

Címkék: ,