A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Wu-Tang Clan-tag Ghostface Killah albuma egy fehér dzsessztrióval

2015. február 21., 16:56

A torontói BadBadNotGood dzsessztrió fiatal fehér srácai híresek hiphop iránti rajongásukról, feldolgozásaik révén összehaverkodtak és zenéltek az Odd Future kollektíva tagjaival, majd dolgoztak RZA filmzenelemezén is, most meg egy másik Wu-Tang Clan-tag, Ghostface Killah társaságában készítettek egy teljes albumot, melyen Danny Brown és a vasálarcos rapper DOOM is feltűnik.

A még mindig csak húszas éveik első felében járó zenészek, a billentyűs Matthew A. Tavares, a basszista Chester Hansen és a dobos Alexander Sowinski főiskolai zenekarként tűntek fel hiphop interpretációikkal. Egyik YouTube-ra töltött nagy sikerű Odd Future-átiratuk eredményeképp a Los Angeles-i kollektívából a rapper Tyler, the Creator már 2011-ben együtt stúdiózott velük, a következő éveben pedig Frank Ocean kérte fel őket kísérőzenekarnak a Coachella-fesztiválra.

Az alig három óra alatt felvett BBNG című 2011-es első BadBadNotGood-lemezen az Odd Future, mellett Waka Flocka Flame– és A Tribe Called Quest-feldolgozások is szerepeltek a saját szerzemények közt elszórva, míg a 2012-es BBNG2-n a hiphopos darabok mellett már My Bloody Valentine– és James Blake-átiratok is feltűntek (később a III című harmadik albumukra már csupa saját számot vettek fel). A Wu-Tang Clan-főproducer RZA is dolgozott velük A vasöklű férfi című 2012-es rendezésének filmzenelemezén, majd pedig egy másik klántag, a már tucatnyi szólóanyagot jegyző jegyző Ghostface Killah (született: Dennis Coles 1970) társaságában kezdtek el dolgozni, és végül egy teljes lemezt összehoztak Frank Dukes producer (Danny Brown, 50 Cent stb) segédletével. Az első kislemezek után háromnegyed évvel, február 24-én piacra kerülő közös Sour Soul albumuk – melyen a Six Degrees című számban Danny Brown, a Ray Gunban pedig a maszkos DOOM a vendégrapper – itt már megjelenés előtt végighallgatható:

a DOOM közreműködésével készült Ray Gun klipje

egy 2011-es session a dilis Tyler, the Creator társaságában

.
mutatóba itt a 2012-es második albumuk, melyen You Made Me Realise című My Bloody Valentine-feldolgozás, illetve a James Blake-repertoárból átvett CMYK és a Feist által írt Limit To Your Love átirata is szerepel:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39