A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Adam Green: Engine Of Paradise – új album Florence + The Machine-közreműködéssel

2019. szeptember 1., 16:33

A bohém New York-i dalszerző-gitáros-énekes Adam Green legutóbbi 2016-os Aladdin albuma egy saját rendezésű azonos című 80 perces film zenéjét tartalmazta, és az annak szürrealista világához közel álló War And Paradise című képregényével együtt is kiad most egy nagylemezt. A Freeze My Love klipdallal beharangozott Engine Of Paradise album, melyet a Florence + The Machine-dobos Loren Humphrey-val és a magával Florence Welch énekesnővel, továbbá a Foxygen és az MGMT zenészeivel rögzített, itt már a szeptember 6-ra kiírt megjelenés előtt hallható.

A Moldy Peaches anti-folk együttesből 2002-ben szólópályára tért dalnoknak – ha Musik For A Play című 2010-es instrumentális színházi kísérőzenéjét és a Binki Shapiro énekesnővel közös 2013-as duettlemezét is számítjuk – ez már a 10. szólóalbuma, melynek produceréül egy sokoldalú New York-i zenészhavert kért fel: Loren Humphrey a Willows és Guards nevű saját indie rock zenekarai mellett 2016-ban a Last Shadow Puppetsbe is beugrott dobolni (abban az évben Alex Turnerék Sziget-koncertjén és The Dream Synopsis EP-jén is szerepelt, majd az Arctic Monkeys ‎tavalyi Tranquility Base Hotel + Casino albumának több számában is közreműködött dobos-hangmérnökként), 2018-tól pedig ő lett a Florence + The Machine dobosa is. A stúdiójában kizárólag régi analóg cuccokkal dolgozó (a néhai Serge Gainsbourg és Jane Birkin 1971-es Histoire de Melody Nelson lemeze iránt szinte vallásosan rajongó) Loren intézte el azt is, hogy Adam új albumán Florence legyen a női vendéghang.

Háttérvokálokat énekel, kísérteties kis háttérdallamokat. Morricone-szerű western témákat próbált énekelni, nagyon magas vokálokat, amiket egy hatvanas évekbeli olasz filmzenében hallanál, de az ő előadásában számomra egy kicsit már úgy hangzik, mintha a kísértetjárta skót felföldről érkezne sok visszhanggal” – mondja a 38 éves amerikai dalszerző-gitáros-énekes az angol díva közreműködéséről, melyet a Wines And Champagnes című szám mellett például az album legutóbbi kislemez- és klipdalában, a júliusi Cheating On A Strangerben is hallhatunk.

A 30th Century Recordsnál, Danger Mouse lemezcégénél szeptember 6-án Engine Of Paradise című Adam Green-album – melyen Loren Humprey és Florence Welch mellett a hegedűs Jesse Kotansky és két multiinstrumentalista, a Foxygen-tag Jonathan Rado és az MGMT zenekari felállásából ismert James Richardson is közreműködik – itt hallható elejétől végéig:

FRISSÍTÉS: az Engine Of Paradise lemez címadó dalának szöveges videója!

.
az albummal egy időben megjelenő War And Paradise képregény („szatirikus háborús eposz”) borítója és néhány oldala:

View this post on Instagram

A post shared by Adam Green (@averagecabbage) on

View this post on Instagram

A post shared by Adam Green (@averagecabbage) on

View this post on Instagram

A post shared by Adam Green (@averagecabbage) on

.
ebben az idén júniusban közzétett NME-interjúvideóban Adam Green az új albumról mesél. . .

. . .itt pedig karrierje leghíresebb daláról, a két évtizede írt Anyone Else But You című Moldy Peaches-számról:

.
egy 2005-ös Adam Green-interjú magyar nyelven itt olvasható:
1. rész: http://est.hu/cikk/31544/a_legfiatalabb_bolygo_-_adam_green
2. rész: http://est.hu/cikk/31545/adam_green-interju_2_resz

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35